Google+
Főoldal / Rovatok / Tündérkirálynő és Színészkirály Százhalombattán

Tündérkirálynő és Színészkirály Százhalombattán

Tündérkirálynő és SzínészkirályA Százhalombattai Hírtükör hírei… Új témában indít kiállítás sorozatot a százhalombattai “Matrica” Múzeum. A január 20-án 17 órakor nyíló Tündérkirálynő és Színészkirály című tárlat a “Színház az egész világ” című sorozat első állomásaként Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán emléke előtt tiszteleg.

A fotók, mindennapi tárgyak, színházi kellékek és jelmezek a nagyszerű és izgalmas színészpár magán- és művészi életébe engednek bepillantást. A kiállítás anyaga részben Ruttkai Éva hagyatéka, amelyet annak gondozója, a színésznő lánya, Gábor Júlia és férje, Szigethy Gábor bocsájtott a “Matrica” Múzeum rendelkezésére. Több emléktárgy az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Vígszínház jóvoltából került a kiállításba.

A megnyitón Gajdó Tamás, színháztörténész az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa idézi fel a Tündérkirálynő és a Színészkirály pályafutását. Közreműködik Király Adrián, színművész és Kirkósa Tamás, gordonka művész.

A “Matrica” Múzeum ezzel az eseménnyel a Magyar Kultúra Napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódik. A kiállítást április 27-ig látogathatja a nagyközönség.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.01.21.