Google+
Főoldal / érdi közügyeink / TÁMOGATOM AZ ÚTÉPÍTÉSI PROGRAMOT!

TÁMOGATOM AZ ÚTÉPÍTÉSI PROGRAMOT!

Nem titok, hogy az érdi lakosok nagy (bár a folyamatos útépítésekkel azért egyre fogyatkozó!) többsége az utak, járdák állapotát tartja a város legnagyobb problémájának.

Idén – a balliberális ellenzék elutasító szavazata ellenére is – a közgyűlés duplájára emelte a választókerületi alapot, amelyet a képviselők útépítésre fordíthatnak. De közel 300 km aszfaltozásra váró út van még – ezt a feladatot a város nem tudja önerőből megoldani. A szándék a városvezetés részéről egyértelmű, hiszen az elmúlt 5 évben több aszfaltos út épült, mint az elmúlt 25 évben összesen. A közeljövőben pedig felgyorsulhat ez a folyamat, hiszen a városvezetés tárgyalásokat folytat a kormánnyal a Modern Városok Program 2. üteméről. A gyűjtő utak megújítása a legnagyobb feladat, ami a Szövő utcán már megvalósult. Ezek után jöhetnek a kisebb forgalmú utcák. Ha valaki ennél türelmetlenebb, lehetőség van önerős útépítésre is, amit a város támogat. Választókerületemben az  elmúlt évben több utca is megújult ilyen konstrukcióban: a Nyomdász utca, a Művezető utca, az Olvasztár utca, az Öntő utca.

Én magam is azt gondolom, hogy ez határozza meg legjobban a városképet, az emberek komfortérzetét, ezért minden erőmmel azon leszek, hogy az aszfaltozott utcák száma megsokszorozódjon a választókerületemben.

 

Takács Éva

12. választókerület