Google+
Főoldal / Rovatok / Pezsgődurrantással indult a 214 500 Ft-os I. Érdi Szilveszteri Futás – képekkel

Pezsgődurrantással indult a 214 500 Ft-os I. Érdi Szilveszteri Futás – képekkel

pezsgődurrantással előkép

Olvasóink küldték – Martin Norbert tollából…

2013. december 31.-én délelőtt a város nagy része már lélekben az aznap esti mulatozásra készült.

Volt azonban egy egyesület, mely hosszú ideje azt tervezte, hogy ezen a napon a délelőtti órákban megpróbálja átmozgatni még egyszer utoljára 2013-ban az érdieket, és a környéken lakókat. Az esemény apropóját pedig az adta, hogy fülükbe jutott, a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja a megváltozó állami támogatások miatt nehéz helyzetbe került. Mivel a szervezet munkáját, annak minőségét első kézből is tapasztaltuk, nem volt kérdés számunkra, hogy amivel tudunk segítünk nekik. Ha valamiben az elmúlt évek során pedig rutint szereztünk, akkor az a rendezvények, programok bonyolítása. Csengeri Attila élére állt az ügynek, és nekifogott megtervezni az I. Érdi Szilveszteri Futást. A táv 3,9 km volt, de gondoltunk a családosokra, és a kisebbekre, így egy alternatív 900 méteres távot is kijelöltünk.

Az esemény reggelén, Érd Főterén elfoglaltuk a gloriette környékét, és vártunk. No nem kellet sokáig fagyoskodnunk, és megjelentek az első résztvevők. És aztán jöttek, és csak jöttek. Megérkezett kevéssel 10 óra előtt Boros Csaba, a Republic zenekar gitárosa is, aki korábban azonnal igent mondott felkérésünkre, és vállalta, hogy az összegyűlt futók számára egy pezsgő eldurrantásával megadja a kezdő jelet.

Kevéssel 10 után ez meg is történt, és több, mint 200 fő lódult neki, hogy teljesítse az általa vállalt távot. Voltak köztük Iron Man bajnokság résztvevői, rendszeresen futó sportemberek, pocakos apukák, és babakocsiból még éppen-éppen kikandikáló csecsemők.

Futás közben sípokkal, trombitákkal kívántak a résztvevők boldog új esztendőt a mit sem sejtő környéken lakókra, de volt olyan ház, ahonnan az egész család kijött a kerítéshez, és végig tapssal biztatta a részvevőket, akikben közös volt, hogy mindenkinek fülig ért a szája, mert tudta, jó ügyért fut.

A célba érkezéskor sem maradt el az örömujjongás, az első, és utolsóként beérkező egyformán nagy tapsot kapott.

Levegővételnyi szünetet követően a résztvevőket a Vöröskereszt érdi szervezete zsíros kenyérrel, a Finta Rendezvényház egy tál babgulyással vendégelte meg, mindkettőnek nagy keletje is volt. Az eseményt végül egy közös pezsgős, vagy gyerekpezsgős koccintás zárta, valamint a részvételi díjak, és felajánlások összeszámolását követően a bejelentés: 214 500 Ft gyűlt össze, melyet a helyszínen átadtunk az alapítvány képviselői számára.

Köszönet illet mindenkit, aki segített abban, hogy ez az esemény létrejöjjön, megvalósuljon, és ilyen sikeres legyen! Jó érzés volt 2013-at lezárni azzal, hogy valami igazán felemelő ügyért, valami igazán jó dolgot sikerült létrehozni!

Jövőre is lesz Érdi Szilveszteri Futás, aki most lemaradt, 1 éve lesz felkészülni rá!

Üdvözlettel:

Martin Norbert

A pontosság kedvéért a ténylegesen összegyűlt összeg: 219 560 Ft.

Érd, 2014.01.06.

Nézd meg a képeket ITT , ITT és ITT!

pezsgő 2

pezsgő polgmest

pezsgo republik

pezsgő 1

pezsgő 3

pezsgő 4

pezsgő 5

pezsgő babkocsi

pezsgő 6

pezsgő 7

pezsgő 8

pezsgő 9

pezsgő 10

pezsgő 11

pezsgő csoport