Google+
Főoldal / Rovatok / Ötödik Eötvös-futás

Ötödik Eötvös-futás

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Évről évre egyre többen vágnak neki a közel 80 kilométeres távnak. A dobogókői Eötvös Emlékháztól a százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskoláig idén már tizennyolcan teljesítették a távot, futva vagy kerékpáron.

Egykori Eötvös-diákok és szülők csatlakoznak a komoly erőpróbához, amit Soós Elek – szintén az iskola egykori tanulója, jelenleg szülő – hívott életre öt évvel ezelőtt.

Idén jóval kedvezőbb körülmények között tehették meg az utat a résztvevők, mint tavaly. Havas eső helyett most napsütés kísérte őket szinte egészen hazáig a tízórás úton. A legvégén szemerkélt egy kicsit Érd és Batta határán, épp ott, ahova az Eötvös-diákokból és tanárokból álló kis különcsapat elébük ment. A többiek a Hága László úti sportparkban várták a hazatérőket.

Ötödik Eötvös-futás

Óriási hangulat, üdvrivalgás, felbolydult sárgapólós tenger, barátok és családtagok csatlakoztak az utolsó méterekhez a sportparktól az iskoláig, ahol pompom-lányok, Sinka László alpolgármester és Rigó Katalin, iskolaigazgató is köszöntötte a sportolókat. Az Eötvös iskola nem csak vallja, de élő példával is mutatja, hogy a kiváló szellemi teljesítményhez szükséges a testet is karbantartani.

A “féljubileum” jó alkalmat adott arra, hogy a szervezők emlékéremmel köszönjék meg sportolótársaiknak és támogatóiaknak, hogy évről évre egyre nagyobb sikerrel rendezhetik meg ezt a különleges kalandot.

Az idén Papp Dóri és édesapja, Papp Zoltán, Kalóné Pádár Szilvia, Kaló Béla, Gabelics Péter, Hájos György, Hegyi József, Szegfű Norbert, Rupics József, Mészáros László, Georgiades Gábor, Szabó Zoltán, Pápai Ádám, Víg Attila, Bocskor Imre, Kelemen Viktor és fia, Kelemen Bence csatlakoztak Soós Elekhez.

Forrás: hirtukor.hu

Érd, 2014.04.16.