Google+
Főoldal / Rovatok / Sport, mozgás / Női kézilabda EB és az érdi lányok

Női kézilabda EB és az érdi lányok

Hiába győzte le 31-29-re Romániát a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó, harmadik körében, a hármas holtverseny miatt a mieink negyedikek lettek csoportjukban.

A magyarok abban a reményben léptek pályára a románok ellen, hogy tizenegy gólos győzelem esetén továbbjuthatnak a legjobb négy közé, azonban az összecsapás elején Cristina Neaguék kapták el a fonalat, akik több góllal is megléptek, de a szünet előtt Kim Rasmussen lányai egyenlítettek (12-12), majd a második félidő elején el is léptek. Olyannyira, hogy a játékrész derekán 25-20-ra is vezettek. A hajrában viszont a románok zárkóztak, ugyan az 52. percben elvesztették legjobbjukat, Neagut, aki súlyos sérülést szenvedett, s ezt kihasználták a magyarok, akik 31-29-re nyertek.

Mégsem jutottak a legjobb négy közé, hiszen Norvégiával és Romániával azonos pontot gyűjtöttek, s a minitabella utáni gólkülönbség a románoknak kedvezett, akik Oroszországgal csapnak össze a döntőbe jutásért, a norvégok pedig a svédekkel mérik össze erejüket az ötödik helyért. A középdöntő 2. csoportjában a mieink negyedikek lettek, végül hetedik helyen zárták az Európa-bajnokságot.

Az 1. csoportban a szerbek ugyan csoportelsőként várták a középdöntőt, ám itt eddigi két meccsüket elvesztették, s kedvezőtlen előjelekkel várták a házigazda franciák elleni harmadik kört, ahol a hazaiak már a szünetben négygólos előnyben voltak, majd a fordulás után tempót váltottak és 38-28-ra nyertek, így Krpezs-Slezák Katarináék hatodikként végeztek a középdöntőben, összességében tizenegyedikek lettek.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország, középdöntő
1. csoport, 3. forduló

Szerbia-Franciaország 28-38 (14-18)
Krpezs-Slezák Katarina és Jovana Kovacsevics 5-5, Jelena Lavko 1 gólt szerzett

2. csoport, 3. forduló
Magyarország-Románia 31-29 (12-12)
Tóh Gabriella és Szabó Laura sem volt eredményes

Az ÉRD női kézilabda csapatának két játékosa, Krpezs-Slezák Katarina és Jelena Lavko tizenhat gólt szerzett a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjében, ám Montenegró ellen ez is kevés volt a sikerhez.

A női kézilabda Eb középdöntőjének második fordulójában a Krpezs-Slezák Katarinát, Jelena Lavkót és Jovana Kovacsevicset is soraiban tudó Szerbia a korábbi érdit, Andejla Bulatovicsot is foglalkoztató Montenegróval csapott össze.

A találkozó elején Montenegró többször ellépett, sőt, a nyolcadik percben 7–4-re is vezetett, de Krpezs-Slezák vezérletével (nyolc gólt szerzett az első félidőben) fordítottak a szerbek és a pihenőre is 15–12-vel vonultak.

A második játékrészben viszont Bulatovicsék ismét fordítottak, két és fél perccel a vége előtt pedig 28–25-re vezettek, amely után ugyan a szerbek feljöttek, s az egyenlítésért is támadhattak, végül egygólos, 28–27-es vereséget szenvedtek.

Krpezs-Slezák tizenkét, Lavko négy gólt szerzett a mérkőzésen.

Az érdiek szerb jobbszélsője egyébként öt meccs után toronymagasan vezeti az Eb góllövőlistáját, miután öt meccsen már 45 gólt szerzett, így a négy találkozón 32 gólt jegyző román Eliza Buceschit és az öt mérkőzésen 30-szor eredményes montenegrói Djurdjina Jaukovicsot előzi meg.

A franciaországi Eb érdi részről december 12-én, szerdán folytatódik, amikor a Tóth Gabriellával és Szabó Laurával felálló magyar válogatott Romániával csap össze 18 órától Nancyban, majd 21 órától a szerbek a házigazda franciák ellen zárják a középdöntőt Nantesban.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország, középdöntő
1. csoport, 2. forduló

Szerbia–Montenegró 27–28 (15–12)
Krpezs-Slezák Katarina 12, Jelena Lavko 4 gólt szerzett, Jovana Kovacsevics nem volt eredményes