Google+
Főoldal / érdi közügyeink / „MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI, AKI FONTOSNAK TARTJA, HOGY ÉRD TOVÁBB ÉPÜLJÖN!”

„MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI, AKI FONTOSNAK TARTJA, HOGY ÉRD TOVÁBB ÉPÜLJÖN!”

Interjú dr. Aradszki András országgyűlési képviselővel

Vasárnap az önkormányzati választáson Érd jövőjéről döntünk. Folytatódik-e a város építése, vagy újra hatalomhoz jutnak azok, akik egyszer már csődközelbe vitték a várost. A kormánnyal együttműködve, vagy a kormány tagjait szidalmazva lehet-e forrásokat szerezni Érdnek? Ezekről a kérdésekről is beszélgettünk dr. Aradszki Andrással, Érd országgyűlési képviselőjével.

Képviselő úr, Érd jelenleg egy dinamikusan épülő város. Ön miként képzeli el a jövőt? Ha képzeletben előreugrunk  mondjuk 10 évet, milyennek látja Érdet?

Nem vagyok jós, nem látok a jövőbe, de vannak reményeim és vannak félelmeim. Mindkettő itt, a jelenben gyökeredzik. Reálisabb tehát, ha mindkettőről beszélünk, mert az érdiek jövője múlik ezen. Ami tény és ami látszik, akárhonnan is nézzük, az az, hogy Érden soha nem látott mértékű építés zajlik. Ezt nem lehet letagadni. A kétezres évek közepéig egy olyan városban éltünk, ami a mienk ugyan, de amit nem gondoztak, nem óvtak a vezetői. Csatornázatlan, úttalan település volt ez, ahol nem történt semmi, ahol az intézmények, az óvodák, iskolák, rendelők sorra lepusztultak, sok közülük életveszélyessé is vált. Mindezt úgy, hogy a városvezetés és a kormány azonos színű volt. Közben a város kasszája kiürült, 2006-ra a hiány túllépte a 3 milliárd forintot! Mindezért az akkori szocialista- szabaddemokrata kormány és a városvezetés, azaz Döcsakovszky Béla és helyettese, Csőzik László volt a felelős. Döcsakovszky azóta visszament ügyvédnek, eltűnt a politikai életből, a szintén ügyvéd Csőzik viszont most vissza akar térni a hatalomba, ezért újra elindult az önkormányzati választáson. Ez tehát a felállás a vasárnapi választás előtt: az egyik oldalon T. Mészáros András polgármester, aki egy szakértelemmel kidolgozott programot következetesen végrehajtva építi a várost, a másik oldalon a városvezetőként egyszer már leszerepelt Csőzik László, aki egyszer már a csőd szélére juttatta Érdet. Az előbbi a városépítő tevékenységéért állami kitüntetésben részesült, az utóbbit még saját egykori párttársai is zöldfülűnek minősítettek, és ez még a barátságosabb jelzők egyike. T. Mészáros András kész programmal rendelkezik 2028-ig, ezzel szemben Csőzik a kampányra lopkodott össze olyan ígéreteket, amelyeket a jelenlegi városvezetés éppen végrehajt, lásd az időseket ellátó szociális gondozó központ. T. Mészáros András nemcsak beszélő, de konstruktív és eredményeket hozó viszonyban áll a kormány képviselőivel és velem is, mint országgyűlési képviselővel, ezzel szemben Csőzik László minősíthetetlen hangon beszél a miniszterelnökről, a köztársasági elnökről és a kormány tagjairól. T. Mészáros András célja az önkormányzati választáson az, hogy Érd tovább épüljön, Csőziké az, hogy utcára vigye az embereket és leváltsa a kormányt. Ha mindezt összeadjuk, végiggondoljuk, akkor a választ is kap a kérdésére: ha T. Mészáros András polgármester nyeri a választást, akkor Érd tovább épül, és a következő 10 évben is dinamikusan fejlődhet tovább. Akkor teljes egészében megvalósulhat a Modern Városok Program második fele is, az útépítések programja. Ezzel szemben ha Csőzik akár eggyel is több szavazatot kap, akkor mindent leállítanak. Akkor a város a meglévő erőforrásokat is arra használják majd, hogy harcot vívjanak a kormány ellen. Úgy vélem, a józan többség, mindazok, akik nem háborút, nem felfordulást, nem csatateret, hanem biztos fejlődést szeretnének a városnak és a családjuknak, azok pontosan tudják, hogy melyik a helyes út a kettő közül.

Sokan azt mondják erre az okfejtésre, hogy zsarolás. Többnyire Szeged példáját hozzák fel, amely ellenzéki vezetésű, mégis fejlődik.

Szeged polgármestere valóban ellenzéki, akiről sok jót nem tudok ugyan mondani, de egy biztos: soha nem beszélt úgy a kormányfőről, ahogy Csőzik és a társai beszélnek. Csőzik azzal, hogy trágár szavakkal illette és illeti a miniszterelnököt és a kormány tagjait, tehát mindazokat, akik a forrásokról döntenek. Ez azt jelzi, hogy csak az ellenzéki szavazók egy szűk rétegének ilyen irányú igényeit akarja kielégíteni. Ha valaki komolyan azt hiszi, hogy egy város vezetésére aspiráló ember büntetlenül g-nek nevezheti a miniszterelnököt, az súlyos tévedésben van. Csőzik felelőtlenül vagdalkozó politikus, aki a városban élők érdekeit semmibe veszi. Aki kormányzati források megszerzését ígéri, miközben a közösségi oldalán – és jelöltjei oldalain is – a mai napig ott virít az O1G, az nemcsak hazudik, de nem is érett meg arra, hogy felelősséget viseljen egy városért.

Érdnek tehát van tehát veszíteni valója… Példaként az útépítések programját említette. Hogyan áll az ennek érdekében folytatott lobbizás?

T. Mészáros András polgármester és Aradszki András országgyűlési képviselő az Országházban Érd útfejlesztési programjáról egyeztet

T. Mészáros András polgármester úrral folyamatosan egyeztetünk: hol egymással, hol vállat a vállnak vetve a kormányzat képviselőivel. Az önkormányzati választások a folyamatot egy időre lelassították, de a jövő héttől, a választási eredmény ismeretében újraindulhatnak a tárgyalások, amennyiben az erre alkalmas ember vezeti továbbra is a várost. Nem utcai provokációkra, tüntetésekre van szüksége az országnak és Érdnek, hanem a nyugodt, biztonságos építkezésre. A minap az egyik utcai fórumon egy fiatalember megszólította a polgármester csapatának egyik jelöltjét. Azt mondta, hogy ő ugyan ellenzéki szavazó, de az önkormányzati választás más. Ő azt látja, hogy a város azóta fejlődik, mióta T. Mészáros András vezeti. És nem érdekli, hogy a Fidesz politikusa, ő rá fog szavazni, mert nem ellensége saját magának és a családjának. És ez így van. T. Mészáros András mögött teljesítmény van, olyan teljesítmény, amit sem az 1990 és 2002 közötti időszakban nem lehetett érzékelni, hogy a 2002-2006-os időszakról ne is beszéljünk – akkor minden fontosabb vagyontárgy értékesítésre került, 2006 óta pedig mindent veszünk vissza, így a város vagyona is gyarapodott. Nincs ma Érden még egy olyan várospolitikus, aki képes lenne a várost azzal a felelősséggel, azzal a felkészültséggel és tapasztalattal vezetni, mint T. Mészáros András. Nem véletlen, hogy a személyét érték durva és hazug támadások, nem pedig a programját. Ez a szocialisták egykori kampánygurujának, Ron Werbernek a tanítása. Az ő receptje a sikeres, vezetőként már bizonyított, stabil programot végrehajtó politikusok elleni karaktergyilkosság. De az érdiek többsége természetesen átlát ezen a szitán. Csőzik úgy okoskodott, hogy ha a legaljasabb kampányt folytatja is, neki mindegy: ha nyer, nem kell felelősséget vállalnia ezért a sok szennyért, ha veszít, akkor meg úgyis visszamegy Pestre ügyvédnek, ahogy azt megígérte még a kampánya elején. Igaz, mi itt maradunk a szeméttel, amit idepakolt, de őt ez akkor már miért érdekelné.

Vasárnap tehát Érd jövőjéről döntünk. Nincs lefutott választás, minden egyes szavazat számít! Mindenki menjen el szavazni, aki fontosnak tartja, hogy Érd tovább épüljön. Aki Csőzikre szavaz, Gyurcsányra szavaz! Aki nem akarja, hogy újra Gyurcsány Ferenc világa jöjjön el, az szavazzon T. Mészáros Andrásra és a Fidesz-KDNP-Összefogás jelöltjeire, azokra a várospolitikusokra, akik garanciái Érd fejlődésének. Ellenkező esetben megállnak az építések, megáll a fejlődés és minden fejlesztésre szánt forint pártpolitikusok kormányellenes harcát szolgálja majd.