Google+
Főoldal / Rovatok / Oktatás, nevelés / Matricák a “Matrica”-ban

Matricák a “Matrica”-ban

Matricák a Matrica-banA Százhalombattai Hírtükör Online hírei… A százhalombattai “Matrica” Múzeum és Régészeti Park is csatlakozott a Mozaik Múzeumtúra országos kampányhoz.

A nagyszabású múzeumnépszerűsítő akció keretében a látogatók 300 hazai múzeum és kiállítóhely matricáit gyűjthetik egy füzetben. Összesen hét ilyen fedi le a teljes országot, a “Matrica” Múzeum a közép-magyarországi régió kiadványában – többek között budapesti és szentendrei gyűjteményekkel együtt – szerepel.

A gyűjtőfüzeteket és a matricákat azokban az intézményekben lehet beszerezni, akik értékesítési pontként is részt vesznek a programban, illetve online megrendelhetők vagy az Alexandra Könyváruház üzleteiben megvásárolhatók. A matricacsomagok 5-5 darab, a régióban található múzeum épületét ábrázoló címkét tartalmaznak. Egyes intézményekben további, a belső teret ábrázoló képecskét is lehet kapni a gyűjtőfüzet és a belépőjegy felmutatásával. Ezek nem korlátozódnak az adott régióra, az ország egész területéről begyűjthetők és a füzet utolsó oldalaira, “Az én múzeumtúrám” cím alá lehet beragasztani.

A programban résztvevő intézményekről a 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című kiadványban, vagy a www.mozaikmuzemtura.hu oldalon találunk információkat. A címén és nyitvatartásán kívül néhány mondatos ismertető is bemutatja, mit találunk az adott helyen.

A matricák hátoldalán egy-egy kód szerepel. Az első ezer játékos, aki megtölti a füzetet és online vagy postai úton beküldi a kódokat 2014. május 31-ig, garantált ajándékkal – National Geographic előfizetéssel és Mozaik Múzeumtúra csomaggal – gazdagodik.

A múzeumtúrához csatlakozott intézmények előtt – így a Gesztenyés úton is – megállító tábla áll, rajta egy, a programhoz tartozó QR-kód, melynek beolvasása után letölthető a Mozaik Múzeumtúra mobil applikáció. Ennek része egy virtuális gyűjtőalbum, ami folyamatosan bővíthető a múzeumban készült fotókkal. Az alkalmazás segítségével a játékosok azonnal jelezhetik a Facebook-on, hogy a játék melyik állomásán járnak.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.02.17.