Google+
Főoldal / érdi közügyeink / A KÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB FELADATA: A LAKÓUTCÁK ÉPÍTÉSÉNEK FOLYTATÁSA ÉRDEN!

A KÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB FELADATA: A LAKÓUTCÁK ÉPÍTÉSÉNEK FOLYTATÁSA ÉRDEN!

2010 óta a kormány és az érdi városvezetés együttműködésében számos fejlesztés valósult meg, amelyek vonzóbb, élhetőbb, barátságosabb otthonná tették Érdet. Előbb a csatornázási program során, az útfejlesztési program első ütemében épültek szerviz-utak és gyűjtő-utak. Majd a Modern Városok Program keretében, az útfejlesztési program második ütemében a főútvonalak mellett a közösségi közlekedéssel érintett szakaszok túlnyomó többsége is megújult, és elő van készítve tucatnyi nagy forgalmú csomópont biztonságos átépítése. Szintén ebben az ütemben valósul meg az útépítést megelőzően a csapadékvíz-elvezető rendszerek fő gyűjtőinek a kialakítása, amely a későbbiekben is feltétele az útépítésnek.

 

Három dolog, ami a megvalósításhoz kell: pénz, szakértelem, jó kapcsolat a Kormánnyal

Az útépítéshez is az kell leginkább, ami a legendás mondás szerint a háborúhoz: pénz, pénz, pénz. A megvalósításhoz szükséges pénzügyi források nagyságrendje viszont meghaladja azt, amit az érdi önkormányzat helyben elő tud teremteni, hiszen tízévnyi költségvetés sem lenne elegendő rá. Becslések szerint az útépítéshez- és rekonstrukcióhoz, járdaépítéshez és a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztéséhez kb. 60 milliárd forintra lenne szükség. Ezért mindenképp szükséges a kormány pénzügyi támogatása is az útépítési program harmadik ütemének megvalósításához.

Ebben a programban nemcsak az utcák kiépítését kell elvégezni, hanem sok helyen ki kell cserélni az elöregedett ivóvíz-vezetékeket, ki kell építeni a csapadékvíz-elvezető rendszereket. Gyűjtő-utak esetén járdát kell építeni, gyalogátkelőket létesíteni. Ide tartozik még a fásítási program és a megépült utcák, városrészek forgalmi rendjének átalakítása is. Ennek előkészítése megtörtént, a Közgyűlés több fontos döntést meghozott már a témában. A városvezetés eljuttatta a kiválóan összeállított szakmai anyagot a minisztériumokba és több tárgyalást is folytatott róla. A visszajelzések alapján a program szakmailag átgondolt és helytálló.

Ki alkalmas arra, hogy ez a programot megvalósítsa?

Ha az elmúlt éveket nézzük, nem kérdés, hogy a mostani városvezetés és a Fidesz-KDNP-Összefogás csapata alkalmas és tettre kész emberekből áll. Rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel és elkötelezettséggel, mellettük szól egy hasonlóan nagy közműprogram, a csatornaépítés sikeres megvalósítása is. A kapcsolat is kiváló a kormánnyal, amely a pénzügyi források megszerzése szempontjából kulcsfontosságú.

Ezzel szemben a kihívók csapata olyan emberekből áll, akiknek sem szándékuk, sem képességük nincs egy ilyen program megvalósítására. A volt SZDSZ-es polgármester-jelölt egyszer már tíz évre parkolópályára tett a kétezres évek elején egy érdi nagyberuházást a csatornázást. Korábbi képviselőkkel együtt ő is folyamatosan az útépítések ellen szavazott. Emlékezetes az is, hogy korábban aláírásgyűjtést szerveztek a parkvárosi útépítések ellen, amit szinte hihetetlen egy olyan városban, ahol az elsöprő többség szerint az útépítés a legfontosabb feladat.

Általánosan megfogalmazott céljuk a Kormány elleni folyamatos háborúzás önkormányzati pozíciókból, ezért nehezen elképzelhető, hogy pénzügyi forrást tudnának szerezni a városnak még akkor sem, ha akarnának. De elég nagy valószínűséggel nem is akarnak. A közösségi médiában jelöltjeik el is kotyogták, hogy nem is áll szándékukban az útépítéssel foglalkozni öt évig, csak vizsgálódni és feljelentéseket tenni.

 

Miért fontos, hogy alkalmas polgármestert és képviselőket válasszunk október 13-án?

Ha jobb és szebb lakókörnyezetet akarunk Érden, akkor nem is kérdés, hogy olyan polgármestert kell és olyan képviselőket válasszunk, akik alkalmasak az útépítési program megvalósítására. T. Mészáros András polgármester és csapata már bizonyított az elmúlt tíz évben. Szavazzunk bizalmat nekik!