Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / ELLENZÉKI PLETYKAHADJÁRAT AZ ÉRDI CSATORNÁZÁSRÓL

ELLENZÉKI PLETYKAHADJÁRAT AZ ÉRDI CSATORNÁZÁSRÓL

“ÚGYSE LESZ AZ EGÉSZBŐL SEMMI!”

Az évszázad beruházása volt az Érden és a szomszéd településeken tíz éve elkezdett csatorna beruházás. Ezt csak a következő nagy beruházási program, az útépítés múlja majd felül. Tíz éve próbálják a baloldali politikusok és aktivisták fúrni ezt a beruházást, de eddig nem jártak sikerrel. Most az utolsó alkalmat látják benne, hogy utólag a sikeres beruházást befeketítsék, ezért a választási kampányban hazugságok és ferdítések garmadáját terjesztik.

A csatorna beruházási programra rálátó ismerősöm mesélte, hogyan fogadta az ellenzék az egész város sikerét jelentő programot. Különösen egy Sz. János Pál nevű ember viselkedése volt kirívó.  De volt a városban 5-6 baloldali aktivista, akik mintha központi utasításra cselekedtek volna, mindig ugyanazt mondták. Egyikük az Aranyos utcában, másik a Kalotaszegi utcában, harmadik a Szilfa utcában, negyedik a Túzok utcában, ötödik és hatodik az Iparos utca környékén járta a szomszédokat minden alkalommal.

Amikor 11 éve, 2008-ban lakossági fórumokon szervezni kezdték  a társulatot, akkor azt mondták: „Jajj, nehogy aláírjanak bármit is, úgyse lesz az egészből semmi! Úgyse írja alá elég ember , hiszen ki az a bolond, aki 250 ezer forintot fizet a csatornáért? Majd adatbázis építenek belőle a fideszesek!

Nem lett igazuk, több mint 12.500 család írta alá a belépést, vállalva a fizetést, így létrejöhetett a csatorna társulat.

Amikor 2008 októberében el kellett kezdeni a részletek fizetését, akkor megint körbejártak: „Jajj, nehogy fizessenek bármit is, úgyse lesz az egészből semmi! Szemfényvesztés az egész, be sincs adva a pályázat, úgyse fogja támogatni az EU! Most azonnal hagyják abba a részletek fizetését!

Ismét nem lett igazuk, a pályázat be lett adva, a Kormány nyertesnek nyilvánította 2009 tavaszán.

Amikor végre a brüsszeli Bizottság is támogatta és megérkezett a támogatási döntés 2009 őszén, akkor megint körbejártak: „Jajj, nem kell ezt komolyan venni, ez szemfényvesztés, csak a választásokról szól! Hiába támogatták, ez akkora munka, hogy nem lesz olyan vállalkozó, aki elvállalja ilyen rövid határidővel. 250 km csatornát nem lehet két év alatt megépíteni! Most azonnal hagyják abba a részletek fizetését!

Ismét nem lett igazuk, sikeres volt a közbeszerzés, és szinte a teljes magyar mélyépítőipar részt vett a megvalósításban, az összes nagy cég szerződést kapott.

Ekkor körbejárták megint a szomszédokat és terjesztették a pletykát: „Jajj, ez csak arról szól, hogy a cégek felvegyék az előleget aztán eltűnjenek!

Ismét nem lett igazuk, elkezdték és meg is építették a teljes csatornahálózatot 2011-2013 között (pár tucat bekötés kivételével, amit végül 2017-ben fejeztek be a kiegészítő programban).

Ekkor megint körbejártak és mondták az újabb pletykát: „Na, most kellene abbahagyni a részletek fizetését! Kiderült, hogy nem elég a tisztító kapacitása és hiába kerültek a földbe a csövek, nem tudják elvezetni a szennyvizet. Nem is fogják engedni a lakossági rákötéseket!

Ismét nem lett igazuk, minden rendben volt, mindenki ráköthetett és elkezdte használni a csatornát, amiért befizette a hozzájárulást.

Ha a kedves olvasó azt hiszi, hogy ennyi nyilvánvaló hazugság és tévedés után feladták, akkor meg fog lepődni… Annyira vágynak rá, hogy egyszer végre 10 év után igazuk legyen, hogy 2017-ben elkezdték terjeszteni az újabb hazugságot: „Jajj, nem is kellett volna befizetni semmit, mert az egészet kifizette az EU! Úgyse fognak elszámolni a pénzzel!

Ismét nem lett igazuk, az önkormányzatok az utolsó forintig elszámoltak minden költséggel 2017 novemberében, és az elszámolás megjelent az Érdi Újságban és az interneten is. Ekkor már megjelentek a haszonleső baloldali szerencselovagok is, akik a 2018-2019-es választásokra készülve lejárató kampányba kezdtek.

Hiába volt feketén-fehéren benne az elszámolásban, hogy az összesen 27 milliárd forintból kb. 19,5 milliárd forintot adott az EU, a többit itthon kellett előteremteni, ezt letagadták. A 7,5 milliárd forint szükséges önerőből kb. 3,6 milliárd forintot megszerzett az önkormányzat az Önerő Alapból és saját költségvetési forrásaiból, a társulati tagoktól nem egészen 3,9 milliárd forintra volt szükség. Pontosan, ahogyan már a legelején, 2008-ban tervezve volt.

Amikor ez kiderült,  megint körbejárták a szomszédokat: „Az rendben, hogy az önkormányzat elszámolt, de a Társulat úgyse fog elszámolni a befizetésekkel, ami megmaradt, azt felélik!

Ismét nem lett igazuk, a társulat elindította a törvény szerinti elszámolást és kiderült, hogy a befizetésekből a gondos gazdálkodásnak köszönhetően megmaradt mintegy 206 millió forint. Úgy döntöttek, hogy ezt szétosztják a társulati tagok között. Így mindenki, aki teljes egészében befizette a hozzájárulást, kaphat 13.850 Ft-ot.

Nem fogják kitalálni, mivel indultak el a napokban azok az emberek, akik ennyiszer felsültek a hazugságaikkal.

Most a szomszédokat (és a közösségi média csoportokban minden más érdit is) arra biztatják, hogy ne küldjék vissza az adatlapokat, ne fogadják el a közös vagyonkiosztásból rájuk eső részt! Magyarán: maradjon a társulat elszámolása után az egész pénz az önkormányzatnál!

Annyira elkeseredettek a balliberális pártok, hogy mivel semmi épkézláb ötletük nincs a város építésére, egy tíz évnél is régebben tartó, suttogó propaganda módszerrel terjesztett lejárató kampánnyal próbálják utólag befeketíteni a város eddigi legsikeresebb beruházását. Szinte borítékolható, hogy ez sem fog sikerülni, mint ahogy eddig sem hitték el a józan gondolkodású érdiek nekik, amit próbáltak terjeszteni.

A város a lakóutcák építésére készül, amelynek során meg kell szerezni városatyáinknak a 60 milliárdot, ami az összes poros utca megépítéséhez kell. Az előkészületek jól haladnak, a kormányzati részéről biztatóak a nyilatkozatok. Már készülhetünk a következő kör hazugságra: „Úgyse lesz az egészből semmi!

Ne higgyenek ezeknek a baloldali szerencselovag politikusoknak, akik tíz éve minden hazugságukkal felsültek! Inkább támogassák Érd további építését!

Bátorfi Attila