Google+
Főoldal / érdi közügyeink / VOLT EGYSZER EGY CBA

VOLT EGYSZER EGY CBA

Volt egyszer egy ABC üzlet Érdligeten a Casinónál, amelyik mindenki megelégedésére működött. Aztán jött a rendszerváltás és a szép nagy üzletet a CBA vette bérbe a várostól. Az üzlet mindenki megelégedésére működött, bőséges áruválasztékkal, elfogadható árakkal és kialakult körülötte egy kisvállalkozókból álló szolgáltatói kör.

Aztán a szocialista városvezetés úgy gondolta, sokkal több bérleti díjat is kipréselhetnek a bérlőtől. A bérlő meg úgy gondolta, neki ez már nem éri meg és felmondott. Az üzletet bezárták. Jött a LIDL és megvásárolta az egészet és hozta a dózert is, lerombolta az egyébként mutatós épületet. Övék lett, de az eladás során Érd akkori vezetői nem kötötték ki, hogy mennyi idő alatt kell másikat építenie a LIDL-nek a lerombolt helyére.

A LIDL benyújtott egy külteleki áruház típustervet, amit az akkori tervtanács helyből elutasított, mint belterületre alkalmatlant. A cég új tervvel állt elő, amire már megkapták az engedélyt. Mindenki boldog és elégedett volt, a vevők meg várták, mikor indul az építkezés. Arra azóta is várhatunk, a LIDL – ki tudja, miért – meggondolta magát, a telkén nyoma sem látszik, hogy építkeznének, kiadták felvonulási területnek.

Ha már az eladás idején Csőzikék nem kötötték ki azt, hogy mennyi idő alatt kell egy új üzletet építeni a vásárlónak, most meg kell próbálni szép szóval rávenni a kereskedelmi céget, hogy tegye meg mielőbb. 2021-től végre Pest megye is sok EU-s forráshoz juthat, hisz leválunk Budapestről. Bízom benne, hogy lesznek olyan gazdaságfejlesztési pályázatok, amelyekkel ösztönözni lehet, hogy végre megépítsék és megnyissák a régóta várt üzletet! Ha kell, a Hivatal szakemberei segítsenek majd pályázni!

 

Kopor Tihamér

6. választókerület