Google+
Főoldal / érdi közügyeink / A VÍZ AZ ÚR – DE LEHET KEZELNI

A VÍZ AZ ÚR – DE LEHET KEZELNI

Parkváros több évtizedes gondja a gyorsan lezúduló esővizek okozta elöntések és az utak kimosódása. Minden utcában problémát okoz ez, ahol még nincs kiépítve a vízelvezető rendszer.

Jó hírem van! Annyira már nincs is távol a megoldás. Ugyanis többek között a Vincellér utcától északra eső parkvárosi részekre már elkészült a terv, és a hatóságoktól engedélyt is szerzett rá az önkormányzat.

A legelső Batthyány programban megfogalmazott „csapadékvíz elvezetés fejlesztése” első ütemében már megépült a víztározó, jelenleg a II. ütem zajlik. Ez a Parkváros felé törő fő gyűjtővezetékek kiépítését jelenti. Ezek a munkálatok jelenleg a Győző közben folynak.

A vízelvezetés az, amit nem lehet a város közepén, domboldalon kezdeni. Ez olyan lenne, mintha egy épülő ház második emeletén kezdenénk kiépíteni a lefolyókat. Előbb az alsóbb részeken kell elkészülnie a befogadónak. Ez folyik most, ezért jó hír, hogy már elkezdték.

Amint elérnek a Tárnoki úton, valamint a Bajcsy Zsilinszky úton át az Almafa utca magasságáig, akkor megtörténhet a terv szerint a környék vízelvezetésének kiépítése, valamint a kapcsolódó útépítések is.

Parkváros ezen részén a csapadékvíz elvezetési rendszer kiépítési költsége a jelenlegi árakon 2 milliárd forintnál is magasabb összeget igényel. Ezt a pénzt megszerezni a város részére akkor lesz lehetséges, ha olyan önkormányzati vezetése lesz Érdnek októbertől, amelyik megtalálja a hangot a kormánnyal. Tegyünk együtt azért, hogy ez így legyen és Érd tovább épüljön!

 

Barits Máté

11. választókerület