Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Virágot lopni…

Virágot lopni…

… nem bűn? Erről azért megoszlanak a vélemények. Akik ültetik a virágokat, bokrokat, fákat, azok szerint bűn. Akik pedig elviszik, azok szerint nem az. Ítélje meg mindenki magában!

Virágot lopni…

Egy biztos. Vannak olyan tárnokiak nem is kevesen, akik kívánságlistájának az eleje így kezdődik: Száradjon el annak a keze, aki ellopta a virágokat a … Most épp a Tárnokőr Egyesület tagjainak egy része a legbuzgóbb az effajta kívánságokban, hisz a Fő utcai és a vasútállomásnál lévő buszfordulóból tűnnek el rendre a növények.

Nagy József, elnök: „Azt, hogy egyesek nem becsülik a munkánkat, még lenyeljük valahogy. De azt, hogy mindazt az értéket, amit a tárnokiak által az egyesületünk számára felajánlott adó 1%-okből létrehoztunk igyekezve viszonozni a támogatást valakik ennyire semmibe veszik, felháborít. Épp ezért kérek minden jóérzésű tárnokit, segítsen megvédeni a növényeket! Hívja a polgárőröket, ha gyanús alakokat lát a kertek körül!”

Mint ismeretes a Tárnokőrök a két örökbefogadott területen olyan kerteket alakítottak ki, amelyek évek múlva is jól nézhetnek ki, hisz fákat, bokrokat és évelő növényeket ültettek a két buszfordulóba.

A zöldterületeket, parkokat karban tartó Tárnoki Köz-Ért Kft-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a zöldterületeken ők is állandóan küzdenek a rongálásokkal. Idén például az Egészségháznál kipusztították a tárnoki díszpolgárok nevét megörökítő tábla körül lévő rózsákat, illetve ugyancsak az Egészségháznál évente teszik tönkre a parkolóban ültetett fákat.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.07.09.