Google+
Főoldal / Rovatok / Villámrajt! Elkezdte menetelését a Happy Hands

Villámrajt! Elkezdte menetelését a Happy Hands

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… A 2012-es strandkézilabda szezon országos bajnoka a hétvégén Kecskeméten járt, ahol az idei év első kvalifikációs tornáján vett részt. A foghíjas keret és a “halálcsoport” ellenére, egy négyes körbeverésnek köszönhetően mégis csoportelsőként végezett majd az egyenes kieséses szakaszban szett veszteség nélkül bizonyult a legjobbnak. 

Villámrajt! Elkezdte menetelését a Happy Hands

A kecskeméti kvalifikációs fordulóra 11 csapat nevezett, köztük az Európa bajnokságra készülő férfi ifjúsági válogatott. Rögtön velük kezdtek a battai srácok és egy imponáló első félidő után, szorosan elvesztették a másodikat, majd a pénzfeldobással felérő szétlövésben alulmaradtak. A Dabas ellen viszont már nekik kedvezett a szerencse, hiszen nyerni tudtak szintén szétlövésben. A következő meccsen a Pénzügyőr ellen előjött az alacsony létszám miatti fáradtság és belefutottak egy sima 0-2-be. Ezt szerencsére sikerült javítani a Konecranes elleni 2-1-es győzelemmel! Így vasárnap reggel azzal a tudattal készülhettek a Sivatagi Vihar elleni találkozóra, hogy győzelmük esetén csoportelsőként várhatják a folytatást, amit végül sima 2-0-val abszolváltak.

Az elődöntőben aztán egy sima első és egy aranygóllal végződő félidő után 2-0-val túlléptek a Vodka Juniors csapatán. Így jöhetett a döntő. Az ellenfél, a csoportkörben egyszer már legyőzött Konecranes volt. A találkozó nem hozott sok gólt, de küzdelmes játékot annál inkább. Az első félidőben 10-9-re, míg a másodikban 14-13-re sikerült az ellenfelünk fölé kerekednünk, így tehát a Happy Hands lett Kecskemét bajnoka.

Az idei évben némileg módosult a versenykiírás és egy tornagyőzelem nem jelent automatikusan kvalifikációt az augusztusi nagydöntőre. A csapatok pontokat gyűjtenek és a három legjobb pontszám alapján rangsorolják majd az együtteseket a szezon végén.
Kiváló kezdés tehát és a tornagyőzelem jelentőségét növeli, hogy 3-4 játékos hiányzott az alapkeretből. Folytatás Alsóörsön 2014. július 5-6. között.

Hajrá Batta! Hajrá Happy Hands!

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.07.01.