Google+
Főoldal / Rovatok / Világot jelentő deszkák

Világot jelentő deszkák

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Évről évre tömegeket vonz a Piac térre az ÉSZKE és a Százhalombattai Piac Téri Egyesület gyermeknapi rendezvénye, amelyet idén ötödik alkalommal tartottak meg június 6-án.

A színes program és a sok-sok ajándék rengeteg lelkes közreműködőnek és önkéntes támogatónak köszönhető – mondta el Dobos Ágnes, aki Terjék Ildivel együtt a kezdetektől motorja a piactéri gyermeknapok szervezésének és lebonyolításának.

Világot jelentő deszkák3

A B-Cool Dance Team fergeteges nyitótánca után Vezér Mihály polgármester köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta: nemcsak a résztvevők, hanem a támogatók és a közreműködők is százhalombattaiak a rendezvényen. Jó dolog, hogy sokan vannak a városban, akik szívesen odaállnak a pozitív ügyek mellé, mint amilyen az is, hogy mosolyt csaljunk a gyerekek arcára. Azt is fontosnak mondta, hogy ne csak a városi nagyrendezvényeken, a főtéren, hanem a kisebb alközpontokban is találkozzanak, beszélgessenek egymással az emberek, amilyen a piactér is. Kellenek az olyan programok, amelyek összehozzák a városlakókat, mert ettől működik egy közösség. Az sem mellékes, hogy amíg a gyerekek jól érzik magukat a piactéri kavalkádban, a szülők elintézhetik a bevásárlást és az egyéb praktikus tennivalókat.

Az ÉSZKE kiemelt feladatának tartja a közösségi és gyermekprogramok támogatását. Nemcsak a Piactéri Gyereknapokhoz járulnak hozzá rendszeresen anyagilag, hanem támogattak már osztálykirándulásokat és egyéb közösségi programokat is.

Világot jelentő deszkák2

A gyerekeket ezúttal is bohóc, arcfestő és bűvész szórakoztatta a Piac téren. Nagy sikere volt Fazekas István zenés, verses műsorának, a B-Cool Dance és a Cats Dance Team ifjú táncosainak, Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógus meséinek, az aszfaltrajzversenynek, a tűzoltó, mentő, rendőrségi járműbemutatónak, a Szákom munkagépeinek és az angol nyelvi játszóháznak is. Nagyon sokan megkóstolták a Piac Téri Egyesület hatalmas tortáját, amelyen ötös alakú gyertya jelezte, hogy immár öt éve indult el a Piactéri Gyermeknap civil kezdeményezése. Emellett fagylaltot, édességet, apró ajándékokat kaptak a programokba aktívan bekapcsolódó gyerekek, és a számos felajánlásnak köszönhetően értékes ajándékokat – sóbarlang-, múzeum-, strandbelépőt, nyelvtanfolyamkupont és ajándékcsomagokat – nyertek a szerencsés tombolázók.

A Piactéri Gyermeknap legnépszerűbb színfoltja mégis ez alkalommal is a gyerekek saját műsora volt. Az egészen kicsiktől az iskolásokig nagyon sokan merészkedtek fel a színpadra és mutattak be saját produkciót, mesét, népdalt, mondókát, éneket. Öröm volt látni, mennyire élvezik a rájuk irányuló figyelmet és milyen büszkék a bátorságukra.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.06.10.