Google+
Főoldal / érdi közügyeink / A VASÚT FELÚJÍTÁS PROBLÉMÁIRÓL

A VASÚT FELÚJÍTÁS PROBLÉMÁIRÓL

A választókerületemet nagyban érintette mindkét vasútvonal felújítása és korszerűsítése. Ennek előnyeit már élvezhetjük, de sajnos a hátrányait is. Előnyként említeném meg, hogy a vonatok csendesebbek és gyorsabbak lettek: kb. 15 perc alatt már Budafokon lehetünk, vagy akár Kelenföldön is. A peronok is szép új ruhát öltöttek, néhány helyen ugyan még a padok hiányoznak, de ígéretet kaptunk a MÁV-tól, hogy hamarosan pótolják.

És most a hátrányokról. A zajvédő falak miatt sok helyen megszűntek (az állítólag illegálisan kialakult) gyalogos átkelők, ami sok autóval nem rendelkező ember mindennapját megnehezíti az állandó hosszú kitérő miatt. Sajnos ezzel a kialakult problémával a MÁV nem tud mit kezdeni, hivatkozva az érthető balesetveszélyre. Sok helyen az esővíz elvezetésének hiánya, vagy a gondozás nélkül hagyott, gazosodó töltésoldal okoz problémát.

Felmerült a felsői vonal Balatoni úti szakaszánál, hogy hosszan dudálnak a vonatok éjjel-nappal, amit a zajvédő fal még jól fel is erősít! Egyik lakótársunknak azt mondták a MÁV-nál, hogy egy kint felejtett tábla miatt van ez így. Ha ez nagyon rövid idő alatt nem lesz orvosolva, kész vagyok aláírásokat is gyűjteni ennek érdekében, amit eljuttatunk majd a MÁV-hoz is! De említhetném a Balatoni úton a járda kiépítést is, az aluljáró környékén. Kértem az önkormányzat embereit, hogy sürgessék, mert már nagyon régóta tartanak a munkálatok. Bízom benne, hogy a folyamatos nyomásgyakorlás az önkormányzat részéről rá fogja bírni az állami beruházót a vasúti beruházással kapcsolatos problémák mielőbbi orvoslására. Megválasztásom esetén kész vagyok ebben részt venni és határozottan fellépni a lakók érdekében!

 

Recsnyik Richárd

5. választókerület