Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / A varázslatos Indiába kalauzol a Földrajzi Múzeum

A varázslatos Indiába kalauzol a Földrajzi Múzeum

Országszerte mintegy 400 intézmény várja a közönséget csaknem 2000 programmal június 22-én, a 17. Múzeumok éjszakáján. Érden a Magyar Földrajzi Múzeum ebben az évben a varázslatos Indiába invitálja az érdeklődőket.

Közép-Európa legnagyobb és legnépszerűbb muzeális eseményére készül most Magyarország sok száz kulturális intézménye – mondta el a Múzeumok éjszakája szerdai sajtótájékoztatóján a budapesti Postamúzeumban az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.
Fekete Péter hozzáfűzte, az idén a #UtazásÉlményMúzeum kiemelt tematika mentén meghirdetett rendezvénysorozat költségvetése a szponzori támogatásokkal együtt 47 millió forint.
Mára hagyománnyá vált, hogy a családok felkerekednek ezen az estén, és általában több múzeumot is bejárnak – jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is mintegy 400 ezer látogatót várnak a Múzeumok éjszakájára, ami az éves múzeumi látogatottság 4 százalékát teszi ki.

Érden a Magyar Földrajzi Múzeum “Varászlatos India” címmel vesz részt a Múzeumok Éjszakája programsorozaton. Kiállítások, koncertek, tudományos előadások, kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket június 22-én.