Google+
Főoldal / Rovatok / Valóság. KÉPzelet. VALÓSÁG

Valóság. KÉPzelet. VALÓSÁG

Valóság. KÉPzelet. VALÓSÁGA Százhalombattai Hírtükör Online hírei… A valóság az, hogy az idén 25. alkalommal rendezett tábort László Bandy, százhalombattai képzőművész. A SZIKE Nyitott Műhely és a SZAK stúdió tagjai tíz napot töltöttek alkotással a dunaújvárosi SKICC művésztelepen július 2. és 12. között.

A képzelet szerint a tábor ezúttal a Harry Potterből ismerhető Roxfort varázslóképzőt jelentette, ahol a maguk – képzeletükkel és tehetségükkel átszőtt – valóságát teremtették meg az alkotók.

“Metaforikusan ez alatt azt értettük, hogy elmentünk a művészet világába, ahol a “varázslat erejével” nem csak a látott valóságot értettük meg, hanem mindazt, ami azon túl van, és a képzőművészet nyelvére tudtuk lefordítani” – magyarázta László Bandy.

25 évvel ezelőtt úgy indult a felnőtt csoport, hogy a társaság többnyire középiskolásokból állt, akik akkoriban kerültek ki az általános iskolából. Az utóbbi időben a korosztály a húsz fölöttiek felé tolódott. Most az átlagosan húsz résztvevő között ismét több volt a tizenéves, akik hihetetlen nagy teljesítménnyel váltak felnőtt alkotóvá. Igazából ez volt az a varázslat, ami a Roxfortot megjárt gyerekekkel történt.

Ugyancsak újdonságnak számít, hogy idén sok fontos segítséget kapott László Bandy mára felnőtt egykori tanítványaitól. Fazekas Levente remekül segített a tanításban, Szűcs Balázs pedig, akinek ugyan nincsenek képzőművészeti ambíciói – bár részt vesz bizonyos feladatokban – a hátteret biztosította, a gondnoki teendőket látta el nagy lendülettel.

A korábbi táborokhoz képest többféle technika, eszköz és anyag állt az alkotók rendelkezésére, ami lehetőséget adott a szabad kísérletezésre, és ebből következően a korábbiakhoz képest rengeteg alkotás született, melyekkel ősszel, kiállítás keretében találkozhatnak az érdeklődők.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.07.15.