Google+
Főoldal / érdi közügyeink / ÜLTESSÜNK ANNYI FÁT, AHÁNY GYERMEK SZÜLETIK ÉRDEN!

ÜLTESSÜNK ANNYI FÁT, AHÁNY GYERMEK SZÜLETIK ÉRDEN!

Nagy öröm volt számomra, hogy a Közgyűlés idén elfogadta a Késő Géza Közmű- és Közlekedésbiztonsági Programot. A Városfejlesztési Bizottság tagjaként természetesen részt vettem a kidolgozásában, és meg is vitattuk. Nem pontosan értettem, hogy az ellenzéki tagok miért nem támogatták a város következő nagy infrastruktúra építési programját, de ez nem is a mi dolgunk. Sokan elsőre csak az útépítésekre gondolnak, ha a közműfejlesztésről beszélünk. De ezen kívül a program része kell legyen az is, hogy a városban minden évben ültessünk a lehető legtöbb fát!

A tavalyi évben a városvezetés már elindított egy sokakat megmozgató akciót. Az Érdi Városligetben a Papi Földeknél több mint 10.000 növényt ültettek el, és ez a program folytatódik. Az egész városból jöttek fát ültetni, jó volt látni azt, hogy mennyi embernek fontos az, hogy létrejöjjön a Városliget! Ennek kiegészítésére javaslom, hogy indítsunk olyan programot, amely a lakóutcák mentén, a házak előtt is a lehető legtöbb fa ültetését teszi lehetővé.

Az jelentkezhessen első körben aki legalább azt vállalja, hogy gondozza a háza előtti fát. De azt is lehet, hogy ő akarja elültetni, hogy teljesen magáénak érezhesse. Természetesen, aki nem szeretné saját maga elölteni, annak segíteni kell ebben is. Aztán lehet majd folytatni a sort azokban az utcákban, ahol elegendő felület van arra és a közművek is lehetővé teszik a minél több fa elültetését közterületen. Évente Érden legalább 800 gyermek születik. Úgy gondolom, hogy ha azt tűzzük ki célként, hogy 5 éven belül újabb 4000 fát ültessünk, akkor elmondhatjuk: ültettünk annyi fát, ahány gyermek született Érden!

 

Józsa Csaba László

7. választókerület