Google+
Főoldal / Rovatok / Újra lehet horgászni a Benta-tavakban

Újra lehet horgászni a Benta-tavakban

Hét tó a város szélénA Százhalombattai Hírtükör hírei… Március 1-jétől újra lehet horgászni a Benta-tavakban, ahova január óta közel tíz tonna halat telepítettek.

A két nagyobb és öt kisebb vízben jelenleg 1,5-2 kilogrammostól egészen 15 kilogrammos méretig találhatók pontyok, amurok, kisebb számban süllők. Az üzemeltető Benta Tavak Kft. vezetője, Freész Péter elmondta, a jövőben ragadozóhalakkal is bővítik a kínálatot. Céljuk, hogy a vonatkozó környezetvédelmi törvények figyelembevételével, minél szélesebb halválasztékot biztosítsanak a horgászoknak.

Hét tó a város szélén 2Az elmúlt néhány évben visszaesett a horgászat népszerűsége, hiszen nem olcsó, de az új tulajdonos bízik benne, hogy fordul a kocka. Fontos tudni, hogy ezeken az úgynevezett “magánvizeken” is szükség van horgászengedélyre, itt is kötelező igazolni a vizsgát és rendelkezni kell érvényes éves állami jeggyel.

A tavak környezetét fák, bokrok és virágok telepítésével is gazdagítja majd az új tulajdonos. Felújítják a kiszolgálóegységeket és a tavak körül olyan területeket kívánnak kialakítani, ahol azok a családtagok is találnak elfoglaltságot és jól érezhetik magukat, akik nem pecáznak.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.03.06.