Google+
Főoldal / érdi közügyeink / ÚJ UTAKON TUSCULANUMBAN IS

ÚJ UTAKON TUSCULANUMBAN IS

Múlt hét végén utcafórumot tartottunk a Tárnoki útra csatlakozó utcák lakóival. Köszönöm, hogy megtiszteltek azzal, hogy eljöttek és elmondták észrevételeiket, javaslataikat. Örömmel tapasztaltam, hogy elképzeléseink egybeesnek. A városrész fő útvonala, a Tárnoki út megújulása után most a rácsatlakozó utcák kell, hogy következzenek.

A Városfejlesztési Bizottságban már korábban szó volt rarról, hogy az önkormányzat terveztesse meg a soron következő utcákat. A múlt heti utcafórumon T. Mészáros András polgármester úr meg is mutatta azokat az útfelújítási terveket, amelyek több környékbeli utcára már elkészültek.

Ilyen utca pl. a Radnai utca, amely egészen a Cserhalmi utcáig egyfajta gyűjtőútként működik. De ilyen a Nagy Lajos utca vagy a Mátyás Király utca is, amelyek teljes kiépítse a Tárnoki út és Kossuth Lajos utcák között most már végre elérhető közelségbe került.

Megtudtam azt is, hogy mi volt az oka annak, hogy ez korábban nem valósult meg. Ugyanis  nem csak egyszerűen le kell aszfaltozni az utcákat, hanem a régi, elavult közműveket is cserélni kell. Ez eddig a szolgáltatók dolga volt, de ha rájuk várunk, akkor soha nem lesznek kicserélve. Ezért annyi pénzt kell rászánni a beruházásra, amibe belefér a közművek cseréje is.

A másik megoldandó feladat a vízelvezetés. Ebben is sokat lépett előre a város a Tárnoki úti főgyűjtő kiépítésével. Tehát lehet nekifogni a további útépítéseknek!

Az útépítés elsőre egyszerűnek tűnik, és sokszor nem értjük, hogy miért nem épül gyorsabban és hamarabb. De ha a dolgok mögé nézünk, akkor láthatjuk, hogy sokszor műszaki, szakmai okai vannak a sorrendnek. Érd ésszel épül és tovább kell építsük!

Józsa Csaba László

7. választókerület