Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Tűzveszélyesek a gyertyák és a mécsesek

Tűzveszélyesek a gyertyák és a mécsesek

Tűzveszélyesek a gyertyák és a mécsesekMindenszentek közeledtével sokan keresik fel a temetőket, sírkerteket, hogy gyertya gyújtásával emlékezzenek meg elhunyt hozzátartozóikról, de vannak olyanok is, akik családtagjuk emlékére otthon gyújtanak gyertyát, vagy mécsest. A biztonságra azonban mindenütt nagyon kell figyelni.  

A szakemberek a halottak napi tűzesetek veszélyeire figyelmeztetnek. A gyertyákat és mécseseket úgy kell elhelyezni, hogy azok lángja ne érhessen el gyúlékony anyagot, amely a tűz továbbterjedéséhez vezethet. Fontos, hogy a gyertyákat nem éghető anyagra állítsuk, és figyeljünk arra is, hogy azok ne borulhassanak fel, hiszen ha a láng a koszorúk, vagy virágcsokrok éghető díszítéseit elérheti, ez könnyen akár nagyobb tüzet okozhat.

Akik otthon gyújtanak gyertyát, vagy mécsest, lényeges, hogy ezt csak biztonságos környezetben, éghető anyagoktól távol tegyék. A lakásban soha nem szabad magára hagyni az égő gyertyát, hiszen a felügyelet nélkül hagyott láng okozta tűz nagyon gyorsan képes a lakásban tovább terjedni. Fontos, hogy a gyerekek is tisztában legyenek azzal, hogy ilyenkor fokozott a tűzveszély.

Forrás: ÖS

A kép forrása: flickr

Érd, 2013.10.30.