Google+
Főoldal / Rovatok / Több mint kétszázan fogadtak örökbe

Több mint kétszázan fogadtak örökbe

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Idén is nagy sikere volt az önkormányzat tavaszi környezetszépítő akcióinak Százhalombattán. A virágosztáson rekordszámú városlakó jelent meg, és több mint kétszázan fogadtak örökbe balkonládát vagy közterületet.

Több mint kétszázan fogadtak örökbe

A hagyományoknak megfelelően Óvárosban kezdődött az egynyári növények kiosztása május 8-án. Már ezen a helyszínen látszott, hogy mintegy 20-30 százalékkal többen szeretnék a környezetüket szebbé tenni, mint a korábbi években. Urbáriumban is nagyon hosszúra nyúlt a sor, de a jó szervezésnek köszönhetően fél órán belül mindenki hozzájutott a tíz-tíz tő növényhez.

Másnap Dunafüreden és a Lakótelepen folytatódott a virágosztás. Ezeken a helyszíneken hosszabb volt a várakozási idő, de a százhalombattaiak türelemmel viselték a hőséget és a sorban állást. Míg korábban legtöbben méz- és napvirágot választottak, idén a törpe lobiélia volt a kedvenc.

Évről évre nő az érdeklődés az örökbefogadási akciók iránt is. Három éve hetven helyszínen fogadtak örökbe balkont és közterületet az itt élők, tavaly már közel százat, idén pedig kétszázhúsz olyan balkonláda és közterület lesz, amit önkéntesek gondoznak. Hogy melyek ezek a helyszínek, azt mindenhol tábla jelzi majd. Újdonság, hogy idén az összes örökbefogadót automatikusan regisztrálták a szervezők a Virágos Százhalombatta versenyre. A nyertesek értékes jutalmakat kapnak a Battai Napok megnyitóján.

A virágos kertek és erkélyek messzire vihetik a város jó hírét, hiszen idén városunk rendezi meg az Európai Virágos Városok Versenye (Entente Florale Europe) díjkiosztó ünnepségét. A gála turisztikai szempontból is jelentős lehetőség, mivel szeptember 26. és 28. között mintegy négyszáz európai városvezető és szakmai stábja érkezik Százhalombattára.

Forrás: hirtukor.hu

Érd, 2014.05.15.