Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Tévében haknizott, a szembesítésre már nem ment el az érdi szavazatszámláló

Tévében haknizott, a szembesítésre már nem ment el az érdi szavazatszámláló

Bármennyire is szerették volna az ellenzéki pártok, nem történt tömeges csalás és jogsértés sem a választásokon. Persze, voltak sokan, akik csalást kiáltottak és végighaknizták vele az összes ballib újságot és Tv-t, de amikor a tisztázásra sor került, már nem volt olyan fontos a megjelenés, mint néhány nappal azelőtt Kálmán Olgánál.

A választást követő napokban futótűzként terjedt a hír, hogy egy szavazókört bezártak az óvodába Érden és biztos csalás történt emiatt. A posztot író hölgy ahol csak lehetett nyilatkozott, “követelve az igazságot”, hogy vajon miért történhetett. Holott tudta, ő is a választ, hisz veterán szavazatszámlálónak számít, s ő maga mondta el a Hír TV Egyenesen című műsorában, hogy korábban is volt már olyan, hogy a szavazatszámlálás idején rájuk zárták az ajtót, ezt azonban sosem vették még észre, mert amikor végeztek, eddig mindig ki tudtak menni az épületből.

Az ÉrdMost tudósításából tudjuk, hogy a helyzet tisztázására a Helyi Választási Iroda meghívta az összes ballib médiumot végighaknizó szavazatszámláló tagot a szombati ülésére, azonban ő nem jelent meg, a SZSZB többi tagja viszont igen. Ők jegyzőkönyvbe mondták, hogy a bizottság tagjai döntöttek úgy, hogy legyen zárva a kapu a nyugodt szavazatszámlálás érdekében. A nyitással-zárással megbízott személy az óvoda épületében, de egy távolabbi részében tartózkodott, telefonon volt elérhető. A telefonszáma – a még dolgozó – 41. számú SZSZB helyiségében volt leírva, amit a jegyzőkönyvvezető kezdett el hívni, de az előhívót elütötte, és így többszöri próbálkozásra nem érte el a kulccsal rendelkező személyt. Így később visszament, ellenőrizte a telefonszámot, és amikor már a helyes számot hívta, az óvoda zárásával megbízott személy 5 perc múlva megjelent, és kinyitotta a kertkaput. Az SZSZB tagjai a jegyzőkönyvvezető szerint végig jó hangulatban várták a kapu kinyitását.

A választás jogszerű lebonyolítását az esemény nem befolyásolta, a Nemzeti Választási Iroda megállapította, hogy jogsértés nem történt. De valószínűleg ezt a hölgy is tudta, máskülönben olyan vehemensen kiállt volna az igazáért, mint ahogyan ezt tette a Hír Tv-ben.