Google+
Főoldal / érdi közügyeink / TEGYÜNK RENDET A VASÚTBERUHÁZÁS UTÁN!

TEGYÜNK RENDET A VASÚTBERUHÁZÁS UTÁN!

Pár évvel ezelőtt, amikor már belátható közelségbe került az Érd Nagyállomás fejújítása, mindenki várta a munkálatokat. Tudtuk, hogy amíg építkeznek, addig nehéz lesz, de reméltük, hogy a munkálatok befejezésével az egész környék, sőt az egész város egy olyan létesítménnyel lesz gazdagabb, ami megkönnyíti a mindennapjainkat.

A munkálatok indítása előtt volt egy lakossági fórum, ahol a beruházó képviselői bemutatták, hogy mi várható és hogyan fog kinézni az új állomás és környéke, amikor készen lesz. Többek között az volt az ígéret, hogy a Csalogány utcát is rendbe teszik, és új utca épül ki az itt épülő P+R Parkoló megközelítésére.

Ehhez képest a könyék lakói már két telet végigszenvedtek a nem megfelelően helyreállított utakon, és így ősz kezdetén nem nagyon látszik, hogy az állam által megbízott beruházók iparkodnának a befejezéssel. Sőt, annyira elhanyagolták a munkaterületüket, hogy kényszerkaszálást kellett elrendelni és végrehajtani a zajvédő falak mentén. A vasútállomás mindkét oldalán hónapok óta fel van túrva, és az önkormányzat minden sürgetése ellenére nem haladnak a munkákkal.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az állami beruházónak esze ágában sincs megcsinálni az ígért utcát a Csalogány utcában, tavaly decemberben a Közgyűlés pénzt biztosított arra, hogy önkormányzati forrásból megcsináltassuk. Sajnos, amíg a munkaterület át van adva, addig garanciális okból nem lehet hozzányúlni az utcához, így eddig – hiába volt meg a pénz rá – nem lehetett elkezdeni a munkákat. De már nem várhatunk tovább: még a tél beállta előtt rendet kell tenni a vasút mindkét oldalán!

 

Simó Károly

2. választókerület