Google+
Főoldal / Rovatok / Tárnoki csatornázás – úthelyreállítás az átemelők környezetében

Tárnoki csatornázás – úthelyreállítás az átemelők környezetében

Csatornázás – úthelyreállítás az átemelők környezetébenA csatornarendszerhez készült átemelők környékének területrendezéséről tartottak egyeztetést az önkormányzat és a kivitelezők képviselői.

Mint arról korábban már hírt adtunk, a csatornázási projektben a csőrendszert és a köztéri átemelőket más-más cég építette meg. Az egyeztetés, amely a műszaki átadási folyamat része, arról szólt, hogy az átemelők környékének területrendezése melyik vállalkozó feladata.

Két helyszínen kellett ezt tisztázni. A Vereckei utcában az átemelő építője, a Colas-Alterra elismerte, hogy a területrendezés a cég feladata, ezt jövő hét végére ígérték. A rendezés része az is, hogy felszabadítják az egyik lakó jelenleg egy betonelemmel elzárt, megközelíthetetlen garázsbejáróját is.

A másik helyszínen, a Zámori úton azonban a kivitelezők nem tudtak megegyezni, melyikük feladata a helyszín rendezése. Az ott lakó házaspár folyamatosan jelzi az önkormányzatnak, hogy rossz az út, esőben szinte járhatatlan, sőt már a saját költségén hozatott is oda követ, az AHO Konzorcium és a Colas- Alterra szerint nem az ő felelősségük az út állapota, mert azt az arra járó traktorok tették tönkre.

Az önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy addig nem veszik vissza a csatornázó cégektől a munkaterületet, amíg az utak normálisan nem járhatók.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.02.20.