Google+
Főoldal / Rovatok / Tárnoki csatornázás – Rendezett a földlerakó

Tárnoki csatornázás – Rendezett a földlerakó

Tárnoki csatornázás - Rendezett a földlerakóA Tárnokhír Online hírei… Elkészült a csatornázás során használt földlerakó területének rendezése, azt a kivitelező visszaadta a tulajdonos önkormányzatnak.

A Benta és a Hazatérők útja közti területet az önkormányzat bocsátotta a csatornaépítő konzorcium rendelkezésére, hogy a hálózat építésekor kitermelt és a munkagödrökbe vissza nem kerülő földet legyen hol tárrolni.

2012 augusztusában itt kezdődött meg először a munka az úgynevezett humuszolással, amikor is a felső termőréteg védelme érdekében a depónia területén a talaj felső 10-20 centiméterét felszedték és dombokba halmozták.

A csatornázás során ide hordták az utcákból kitermelt földet, amely azonban a szakemberek várakozásának megfelelően egyebek mellett köveket, téglát tartalmazott. Január végén kezdték meg a terület rendezését. Az AHO Konzorcium megbízásából az egyebek mellett építési törmelékek környezetvédelmi előírásoknak megfelelő feldolgozásával, újrahasznosításával foglalkozó Tárnoki

Kőtörő Kft. végezte el a felhalmozott anyag osztályozását, az idegen anyagok eltávolítását és a területrendezést.
Az ideiglenes depónia így továbbra is alkalmas a helyi építési szabályzatban évtizedek óta szereplő intézményi területi célokra.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.04.09.