Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Takarítottunk Tárnokon

Takarítottunk Tárnokon

A Tárnokhír Online hírei… Reggel nyolckor az Egészségház parkolójában a szervezők meglehetősen bánatosan osztották a kesztyűt-zsákot annak a maroknyi embernek, aki szemetet szedni gyülekezett. Aztán a nap folyamán kiderült, hogy településszerte egy-két ember itt, mások ott, sőt volt aki már előző nap gyűjtötte vagy délután, munka után gyűjti majd a szemetet.

Így végül ha nem is takarítottuk teljesen ki, de takarítottunk Tárnokon. Sajnos van a településnek olyan területe – az Öreg-hegy ilyen – ahol szinte képtelenség felszámolni az illegális hulladéklerakókat. Valahogy olyanok, mint Déva vára. Ha elviszik reggel, estére megint ott vannak a szemeteszsákok, autógumik és minden egyéb, aminek a szeméttelepen lenne a helye.

Viszont ami örvendetes, hogy a Benta és a halastó környéke lassan teljesen rendezetté válik. Azt a környéket, a Bentától a kiserdőn át a halastóig a TCH-s társaság járta végig és a zsákjaik szinte üresek maradtak. Igaz, találtak két olyan teli zsákot, amit valaki „ottfelejtett” tele szeméttel. A halastónak viszont nagyon jó gazdája a Tárnokvölgye Horgász Egyesület – a tó körül mindenütt vannak kukák, amiket láthatóan rendszeresen ürítenek és a környezet is tiszta.

Takarítottunk Tárnokon

Minden hasonló akció „kincsesbányája” a vasút melletti terület szokott lenni. Jelentem, idén Tárnokon nem volt az. A TÖTE tagjai olyan gyorsan összekapkodták arrafelé a szemetet, hogy délelőtt fél tíz körül már a temetők környékén szedték össze a szél által kifújt nejlonzacskókat az árokból, a füves területről

A Benta-kör tagjai idén nem csoportos szedést terveztek, hanem mivel tagjai Tárnok különböző utcáiban laknak, így ki Ligeten, ki a faluban járt végig egy-egy utcát.

Szolnoki Gábor, polgármester: „Nagyon szépen köszönöm mindazok munkáját, akik időt szakítottak településünk takarítására! Tudom, sokan a ledolgozott munkanap után jártak végig egy-egy területet, de voltak olyanok is, akik szabadnapot vettek ki erre a napra. Külön gratulálok azoknak a szülőknek, akik gyerekeikkel együtt takarítottak! Remélem, jövőre újra találkozunk és egyre kevesebb illegálisan lerakott hulladékot találunk településünk területén!”

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.05.12.