Google+
Főoldal / érdi közügyeink / SZEREZZÜK MEG A PÉNZT AZ UTAK ÉPÍTÉSÉRE!

SZEREZZÜK MEG A PÉNZT AZ UTAK ÉPÍTÉSÉRE!

Az elmúlt öt évben választókerületemben több út és utcaszakasz került felújításra. Míg a fő, nagyobb forgalmú utak, mint például az Ürmös, Csaba, valamint a Tárnoki e kettő közötti szakasza pályázati forrásból, addig a belső utak a képviselői keret terhére lettek megépítve.

A sok útépítés ellenére jócskán akadnak aszfaltozatlan és felújításra váró kisebb és nagyobb forgalmú utcák és utak. Hamarosan pályázati forrásból elkezdődhet a Tárnoki út kerületünkben lévő szakaszának felújítása is. A közművek kiváltása után megerősített útalapot és vadonatúj aszfaltburkolatot kap ez az útszakasz is. Ehhez kapcsolódva szorgalmaztam egy gyalogos átjáró megépítését a Napsugár óvoda előtt, a Dezső utcánál, ezzel megkönnyítve és biztonságosabbá téve az az óvodába sietők átkelését a forgalmas Tárnoki úton.

Választókerületünkben van négy olyan utca, melyek nem csupán az állaguk, hanem az ott zajló forgalom tekintetben betöltött szerepük miatt is mielőbbi felújításra szorulnak. Ezek a Bor, a Csanád, a Badacsonyi, az Emil, a Botond és a Boldizsár utcák. Mindegyikük gyűjtőút szerepet tölt be, illetve elkerülő útként funkcionál, amennyiben a velük párhuzamos főútról valami okból kifolyólag leterelés történik. Az említett utcákat képviselői keretből, a keret alacsony mértéke, és ezen utak méreteik miatt lehetetlen megépíteni. Ilyen mértékű beruházásokat csak pályázati, vagy egyéb finanszírozásból lehet megvalósítani.

A probléma megoldására irányuló tárgyalásokat a Kormány és a jelenlegi városvezetés már megkezdte és előrehaladott állapotban vannak. Érd összes burkolatlan, lakóutcájának aszfaltozására a Kormány biztosíthat forrást. A sok évtizedes elmaradás, mely városunk utcáinak nagyobb részét jellemzi, néhány éven belül a múlté lehet!

 

Demjén Attila

8. választókerület