Google+
Főoldal / Rovatok / Ez + az / Szakmai elismerésben részesültek a battai Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozói

Szakmai elismerésben részesültek a battai Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozói

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Június 18-án vette át a TÉKA-díjat a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár két munkatársa: Kovács Marianna, igazgatóhelyettes és gyermekkönyvtáros, valamint Nagy Zsoltné, Marianna, aki a felnőttkönyvtár szolgáltatásvezetője.

Szakmai elismerésben részesültek a Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozói

A TÉKA-díjat a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Pest Megyei Szervezete alapította, amelyet azok a könyvtárosok kapnak, akik legalább 25 éve a megye valamely könyvtárában tevékenykednek. A díj egy László Bandy képzőművész által készített grafika, amihez társul az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár könyvkötészeti műhelyében készült mappa és elismerő oklevél.

A díjak átadására minden évben a Pest megyei könyvtáros napon kerül sor, a rendezvény helyszíne idén a vecsési Róder Imre Városi Könyvtár volt. Ebben a szakmai elismerésben 2014-ben összesen 4 könyvtáros részesült, köztük a két százhalombattai dolgozó. Az ünnepi programon köszöntőt mondott Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere, Vadászi Istvánné, a Róder Imre Városi Könyvtár igazgatója, majd ezt követően ünnepi műsorral köszöntötték a mintegy 130 résztvevőt és a díjazottakat.

A százhalombattai díjazottakról

Kovács Marianna

A Hamvas Béla Városi Könyvtár munkatársa, gyermekkönyvtáros, igazgatóhelyettes, mesemondó, biblioterapeuta, a Magyar Olvasástársaság alelnöke, és a Meseszó Egyesület elnöke.
Ormánságban született, a gimnáziumot Budapesten, az egyetemet Zágrábban végezte el.
1986 óta él Százhalombattán férjével és három fiával. folyamatosan képezni magát, hogy szakmával lépést tartson.

“Horvát anyanyelvűként kisebbségi voltom számomra annyit jelent, két kultúrát kell szolgálnom, és kétszer annyit kell tennem, hogy önmagammal elégedett legyek.” Így 2002 óta elnökként áll a százhalombattai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat élén.

A Magyar Olvasástársaság Tanácsába A népmese napja ötletgazdájaként került. 2005 óta szervezi az országos népmese-konferenciákat, mesemondóként járja az országot. Az ország számos intézményében tartott előadást a meséről, 2014-ben a Kaposvári Egyetem Fejlesztő biblioterápia szakirányú továbbképzésén előadóként, biblioterapeutaként is végzi ezt a munkát.

Szakmai elismerésben részesültek a Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozói2

Nagy Zsoltné, Marianna

A Százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár munkatársa, a felnőttkönyvtár vezetője.
1983. júniusában, érettségi után, szakképzettség nélkül kezdett dolgozni az érdi könyvtárban. A bibliobuszon teljesített feladatot, és mozgó-könyvtárosként járta a várost.

Kis kitérővel (mert eredetileg kertésznek készült) szintén az érdi könyvtárban kezdte újra a pályát 1984. szeptemberében. Mozgó-könyvtárosból feldolgozó lett, majd elvégezte a főiskolát.

A feldolgozás mellett dolgozott még a gyermekkönyvtárban, és zenei könyvtárban is, és leltározott a fiókkönyvtárakban, ha arra volt szükség.

1996-ban Ercsiben kezdett dolgozni, itt érezte először a gyermekkel való foglalkozás igazi örömét és itt szerette meg az olvasószolgálati munkát.

1999-ben új emberi, szakmai közösséget talált jelenlegi munkahelyén. Olvasószolgálatosként dolgozik itt már több mint 15 éve. Az új szakmai kihívások miatt vállalkozott továbbképzésre, az ELTE-n kutatás-fejlesztési információmenedzser szakirányon szerzett diplomát. Érdeklődése jelenleg az idegennyelv-tanulás felé fordult.

“Nem is igazán tudom más területen elképzelni magam, mint olvasószolgálatban, szívesen és örömmel foglalkozok emberekkel – különösen, ha sok kutatással járó feladatokkal bíznak meg.”

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.06.26.