Google+
Főoldal / Rovatok / Egészség, szépség / Semmelweis nap Százhalombattán

Semmelweis nap Százhalombattán

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Július elseje a magyar egészségügy napja. 1818-ban, ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az “anyák megmentőjeként” tartanak számon. A Százhalom Egészségügyi Központban július 2-án ünnepeltek az egészségügyi dolgozók és több elismerés is átadásra került.

Semmelweis nap

Dr. Vezér Mihály polgármester és a Képviselő-testület elismerését Sinka László alpolgármester tolmácsolta a rendelőintézet dolgozóinak. A százhalombattai egészségügy helyzete nagyon gyakran terítéken van a Képviselő-testület ülésein, hiszen folyamatosan értékelik az ott folyó munkát és folyamatos, évi több 10 millió forintos támogatást is nyújt a helyi önkormányzat. Legutóbb 20 millió forint póttámogatást ítéltek oda, amellyel 2015. június 30-ig biztosítják az Egészségügyi Központ működéséhez, a fejlesztésekhez szükséges önkormányzati hozzájárulást. Sinka László hangsúlyozta, hogy nagyon jó az együttműködés az önkormányzat és az Egészségügyi Központ között, és a Képviselő-testület nagyra becsüli az egészségügyi dolgozók munkáját. Több mint másfél évtizede az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság javaslata alapján Egészségünkért Elismerő Oklevelet adományoz a Képviselő-testület.

A díjat idén Rigó Zoltánné, a Százhalom Egészségügyi Központ radiológiai munkatársa kapta. Rigó Zoltánné 1976 óta dolgozik az egészségügyben, 1993-ban szerzett röntgenasszisztensi, 2006-ban pedig képi diagnosztikai asszisztensi képesítést. A battai rendelőben 2003. január elseje óta dolgozik töretlen lelkesedéssel. A rendelőintézetben dolgozók munkáját nem csak a Képviselő-testület, hanem a rendelő vezetősége is minden évben elismeri. Idén Rigó Zoltánnét, a városvezetés mellett, az intézmény is megjutalmazta, de elismerésben részesült Dr. Ruby Erzsébet, kardiológus szakorvos, Dr. Solymosi Attila, sebész, gasztroenterológus szakorvos és Lajtosné Szelei Beáta, asszisztens is.

Semmelweis nap2

A rendelőintézet nagyon sok pozitív visszajelzést kap, amelyek elsősorban annak köszönhetőek, hogy rendkívül magas szakmai színvonal, kedvesség, nyugodtság és tisztaság fogadja a betegeket. Tavaly a szakellátásra összesen 11 panasz érkezett az ellátottak részéről, amelyből nyolc eset nem a rendelőintézet hatáskörébe tartozott, és 6 dicsérő levelet is kapott az intézmény, amelyre a korábbi években nem volt példa. Utóbbi az Egynapos Sebészeten rendszeres, sőt külön falat tartanak már fent arra, hogy az elégedett betegek véleményét kifüggesszék, és azokat mindenki láthassa.

A Semmelweis napon zárva tartott az intézmény, miután 2010 novemberében Réthelyi Miklós, Magyarország nemzetierőforrás-minisztere, egy törvénymódosító javaslatot nyújtott be a Parlamentbe, amelyben kérte, hogy a Semmelweis-napot munkaszüneti nappá nyilvánítsák. Erre először 2011-ben került sor, ezzel is elismerve az egészségügyi dolgozók által végzett munkát.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.07.15.