Google+
Főoldal / Rovatok / Sárkányhajók, csónakok, biciklik

Sárkányhajók, csónakok, biciklik

Sárkányhajók, csónakok, biciklikA Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Rengeteg résztvevő, remek hangulat és napsütéses szép idő jellemezte a sárkányhajóversenyt és Tófesztivált Százhalombattán, a Csónakázó-tavon május 24-én.

A hatodik alkalommal megszervezett nyílt vízi sárkányhajóversenyen összesen húsz csapat, ötszáz versenyző indult. Érkezett legénység a MOL-ból, a FER Tűzvédelemből, a VSZK-ból, a Petrolszolgból, a DM-ből, a Pest Megyei Katasztrófavédelemtől, a Napsugár és a Százszorszép Óvodából, az I-es számú iskolából, a Szákomtól, a Battanodából, a Sérültekért Alapítványtól, az érdi Habilitációs Központból, a tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonából, az Arany János iskola SNI tagozatáról, a Wake Upból, és beneveztek NB I B-s kéziseink is.

Az első három helyezett kupát, a csapattagok érmeket kaptak. A díjakat Pap Miklós önkormányzati képviselő, Fekete László intézményvezető, Valkusz Pál, a Dunafüredi Vízisport Klub elnöke és Sinka László alpolgármester adta át. Első helyen a házigazda VSZK végzett, másodikon az Eötvös iskola 2. b osztályának szülői csapata Bogárinvázió néven, bronzérmet pedig a Komolytalanok, a MOL és a FER összeállítás vihetett haza.

A négy hátránnyal élő csapat kiemelt futamon vett részt, kettő harmadik, egy második és egy első helyet hirdettek ki számukra a szervezők, így valamennyien díjazásban részesültek. Első lett az Arany SNI, második a “Habilibi”, harmadik pedig Tordas, valamint a Gátőrház.

Sárkányhajók, csónakok, biciklik2

A tordasi otthon hajójában Csarnoki Antal, az Irigy Hónaljmirigy százhalombattai gitárosa verte a ritmust. A népszerű zenekar négy tagja koncertet is adott az egész napos rendezvényen.

A Tófesztivál igazán családbarát programokat kínált vendégeinek, hiszen a gyerekek ingyenesen használhatták a légvárat és az eurobungeet, de díjmentes volt a pónilovaglás, a mászótorony és a tavon átvezető drótkötélpálya, a vízibicikli, valamint a csónakázás is. A fiatalságot ezúttal is motorcsónakáztatták a polgárőrök, de szórakoztató és kedvcsináló látványosságot kínált a Zumba Majális is Viczián Tímea és táncosai közreműködésével. Kitelepült a lövészklub, a hajó- és repülőmodellezők, egyszóval többféle sportágat megismerhettek, illetve kipróbálhattak a kíváncsiak.
A rendezvényen megjelent Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, aki elmondta: irigylésre méltóan aktív városunkban a civil és közösségi élet.

A reggel 9-től délután 5-ig tartó programot az önkormányzat támogatásával valósította meg a Városi Szabadidő Központ – mondta el Cseh Péter szervező. A következő tavi sárkányhajó-versenyt szeptember 20-ra tervezik. A VSZK legközelebbi programja pedig a szombati (május 31-i) gyalogtúra lesz, amely során a város eldugott részeit ismerhetik meg a résztvevők. Akinek van “Mozduljunk” bélyegzőgyűjtő lapja, pecsétet is kap rá a tizenöt kilométeres túra során.

 

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.05.27.