Google+
Főoldal / érdi közügyeink / RENDEZNI AZ ÉVTIZEDES PROBLÉMÁKAT

RENDEZNI AZ ÉVTIZEDES PROBLÉMÁKAT

A Kossuth Lajos utca és Deák Ferenc utca környékén több olyan utca is van, amely a kilencvenes években lett bevonva belterületbe, előtte szántó volt. A parcellázás során nem rendezték az utcának szánt területek tulajdonjogát, számos alkalommal még mindig az ingatlanközvetítő a tulajdonosa egy-egy utcaszakasznak. A csatornázás során már elég sok ilyen részt sikerült tisztázni, de még mindig maradtak függő ügyek. Ezen régi ügyek okozták azt, hogy a környéken még most is vannak olyan utcák, ahol például a szilárd útburkolat hiánya mellett a közvilágítás sincs az utca teljesen szakaszán kiépítve. Ilyen utca például a Cankó utca Kossuth Lajos és Deák Ferenc utca közötti szakasza, de több C és Cs betűs utcában vannak hasonló gondok.

Az utóbbi években egyre inkább fiatalodó városrész területén egymást érik az építkezések. Sokan ilyenkor szembesülnek vele, hogy az út és a közművek akadálya a jogi rendezetlenség. Néha a telekhatárok elhelyezkedése sem teljesen tisztázott, így az utca kvázi „magától” alakult ki a tulajdonosok által kijelölt kerítéshatárok miatt. Úgy gondolom, ahhoz, hogy ezek a területek is 21. századnak megfelelő közművekkel rendelkezzenek vagy éppen szilárd útburkolatot kapjanak, az ott élő vagy még építkező telektulajdonosoknak első lépésben a város vezetésével együttműködve tisztázni a kell a telekhatárokat és a tulajdonviszonyokat. Ha ezek megvannak, jöhet a közművek kiépítése, a víz, csatorna, néhol gáz, közvilágítás kiépítése.

Érdekes, kihívásokkal teli feladatnak gondolom a felek közötti közvetítést, amit leendő képviselőként szívesen vállalok. Építsük együtt tovább Érdet!

 

Riebel Zsófia

3. választókerület