Google+
Főoldal / Uncategorized / A POKOLBA VEZETŐ ÚT (13. rész)

A POKOLBA VEZETŐ ÚT (13. rész)

Az iszlám

 

A pokolba vezető úthoz, azaz Európa pusztulásához rengeteg eszköz és feltétel kell, az eddigiekben ezek egy részét vettük sorra. Végére maradt az egyik legfontosabb, az iszlám, amely maga is számos összetevőből áll össze. Könyvtárnyi irodalma van, nem is lehetünk képesek arra, hogy akár csak körül is járjuk, de legalább megpróbálunk rámutatni arra, miért lehet az iszlám a bukás egyik fő okozója.

Az iszlám, mint vallás az Arab-félszigeten alakult ki a 7. században, miután a legenda szerint Mohamed prófétának 40 éves korában megjelent Gábriel arkangyal. Mohamed életéről ugyanolyan keveset tudunk, mint Jézuséról, állítólagos életrajza csak későbbi legendákban jelent meg. Az iszlám szent könyve a Korán. Maga a vallás öt alappilléren nyugszik:

 1. Egy az Isten, Allah, és Mohamed az ő prófétája.
 2. Napi ötszöri ima , Mekka felé fordulva.
 3. A hívőnek életében legalább egyszer el kell zarándokolni Mekkába,

a Kába-kőhöz.

 1. Alamizsnálkodás (zakat) a szegények segítése egy évben egyszer.
 2. A böjti hónapban (Ramadán) a kötelező böjt megtartása.

Az iszlám azonban nem szimplán vallás, hanem életmód, világszemlélet, kultúra, jog (saría) egyszerre, vagyis meghatározza a hívők egész életét. Például étkezését: tiltja a sertéshús evését, a szeszes italok fogyasztását.

Sokan hivatkoznak az iszlám kultúrára, művészetre. Ha nagyon megerőltetjük magunkat, Avicenna és Averroes juthat eszünkbe, esetleg az Ezeregy éjszaka meséi, vagy Omar Khajjam versei, amelyek azonban Edward Fitzgerard átköltésében lettek ismertek. Az arab tudomány igazából a görög-római tudósok műveit, eredményeit mentette át a mai kor számára, ezért természetesen hálásak vagyunk, de az az igazság, hogy túl sok újat nem tettek hozzá. Építészetük jórészt vallási, dzsámik, türbék, minaretek, és paloták, mint az Alhambra, a Topkapi stb., díszítésük ornamentikus, mivel az emberábrázolás jórészt tiltja a vallás.

Fontos része az iszlám hit védelme és a szent háború, a dzsihád, vagyis az iszlám fokozott terjesztése. Bár az iszlámon belül is vannak törések, ismert a szunniták és a siíták ellentéte, mégis viszonylagos egységet sikerült teremteni az addig szétszóródott, egymással folyton harcoló arab törzsek között, és ez az összefogás lehetőséget teremtett számukra a hódításra, a „hitetlenek” elleni szent háborúra. Már a 7. században meghódították Mezopotámia, Szíria, Egyiptom területét, és már a 8. század elején, 711-ben megérkeznek Gibraltáron keresztül Hispániába, vagyis Európába, ahonnan csak sok évszázaddal később, 1492-ben sikerült végleg kiszorítani őket (reconquista).

A másik irány, amerről behatoltak Európába, az a Balkán volt. Erről a magyar történelemből sokat tudunk, talán nem szükséges részletesebben ismertetni Mohácsot és következményeit, a százötven éves török uralmat. Elég talán annyi, hogy a megszállt területeken a falvak mintegy 75%-a elnéptelenedett, a lakóházak jó része elpusztult, az Alföld erdeit jórészt kiirtották, a lakosság a királyi Magyarország területére menekült, de az is jellemző, hogy a 150 év alatt a lakosság száma nem nőtt, az Európában máshol megjelent népszaporulat nálunk teljesen eltűnt. Arról még pontos felmérés sem tudott készülni, mennyi értéket és hány rabszolgát hurcoltak el, és mennyi értéket tettek tönkre, romboltak le.  https://mult-kor.hu/20010915_a_masfel_evszazadnyi_torok_uralom_merlege

Aki nekünk iszlám kultúráról és a béke vallásáról beszél, gondoljon csak erre! Az iszlámnak mindig is része volt, és ma is része az erőszak, a dzsihád, a terjeszkedés, és az eszközökben sem nagyon válogatnak. Gondoljunk csak az aszaszinokra, az orgyilkos szektára, amely a keresztes háborúk korában tevékenykedett.

Az agresszió, a folytonos terjeszkedés a mai napig jellemző az iszlámra, és úgy látszik, ez a terjeszkedés megállíthatatlan. Statisztikusok szerint a ma a keresztényekénél ötszáz millióval kisebb létszámú iszlám 2050-re meg fogja közelíteni a keresztények létszámát, és 2100-ra meg is haladja.

Európában – az egyetlen kontinensen, amelynek a népessége csökkenni fog – a lakosság 10 százaléka muszlim lesz, miközben 100 millióval csökken majd az európai keresztények száma.   Azok az országok, amelyek a legtöbb muszlimot fogadták, a legnagyobb változásra számíthatnak. Németországban arányuk a jelenlegi 6%-ról majdnem 20%-ra, Svédországban pedig 8%-ról 30% fölé (a mostani ötszörösére) nőhet 2050-re.  Angliában 2050-re több muszlim élhet, mint Franciaországban és Németországban, ahol 2016-ban a legtöbb muszlim lakott.

Ha nem tudnánk, hogy az iszlám több, mint vallás, legyinthetnénk, hogy ugyan, 10% mohamedán nem a világ vége. Csakhogy az eddigi tapasztalatok mást mutatnak, elég, ha Franciaország és Németország példáját nézzük. Franciaországba a legtöbb muszlim a gyarmatokról érkezett, míg Németországba vendégmunkásként jöttek a múlt század 70-es éveitől kezdve. Franciaországban már korán kiderült, hogy a jórészt arab betelepülők elkülönülve szeretnek élni, Marseille-ben például már évtizedekkel ezelőtt is veszélyes volt az arabok lakta negyedekbe belépni. Magas volt mindig is körükben a munkanélküliség és a bűnözés. Németországban a második-harmadik generációnál derült ki, hogy komoly ára van a török vendégmunkások betelepítésének, hiszen a sikertelen integráció, a magas munkanélküliség és a megrendült identitás miatt a fiatalok egy része könnyen került a radikális  vahhabita imámok hálójába.

Az iszlám jelenlét egyik legrémísztőbb eredménye a rengeteg terrorcselekmény. Néhányat, emlékeztetőül, felsorolunk:

 1. március 11. – SPANYOLORSZÁG: Tíz pokolgép robbant Madrid pályaudvarain, Európa történetének egyik legsúlyosabb merényletsorozatában 192 ember vesztette életét. A terrorcselekményekért az al-Kaida iszlamista terrorszervezet vállalta a felelősséget.
 2. július 7. – NAGY-BRITANNIA: Londonban 56 halálos áldozatot és több száz sebesültet követelő, összehangolt robbantásos merényletsorozatot követtek el. Csaknem egy időben négy pokolgép robbant a földalatti-hálózat három forgalmas állomásán, és felrobbantottak egy városi buszt is. A robbantásokat két, az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó szervezet is magára vállalta.
 3. május 24. – BELGIUM: Brüsszel belvárosában, a zsidó múzeum előtt egy férfi tüzet nyitott a járókelőkre, négy ember meghalt. A tettes volt az első dzsihadista, aki Európába visszatérve terrorista támadást követett el.
 4. január 7. – FRANCIAORSZÁG: A Charlie Hebdo szatirikus újság párizsi székházában egy algériai származású, az al-Kaidával kapcsolatban álló testvérpár 12 embert lőtt agyon. Január 8-án egy mali származású harmadik iszlamista terrorista Párizsban lelőtt egy fegyvertelen rendőrnőt, másnap egy kóser kiskereskedésben négy embert ölt meg.
 5. november 13. – FRANCIAORSZÁG: Párizsban hét helyszínen: éttermeknél, koncertteremben (Bataclan) és a nemzeti stadion közelében követtek el összehangolt terrortámadást, amelynek 130 halálos áldozata volt. A terrortámadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.
 6. március 22. – BELGIUM: Kettős robbantást hajtottak végre az Iszlám Államhoz tartozó dzsihadisták a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd egy metróállomáson. A terrorcselekményeknek 32 halálos áldozatuk volt.
 7. július 14. – FRANCIAORSZÁG: Nizzában a francia nemzeti ünnep estéjénegy 31 éves tunéziai férfi a város híres tengerparti sétányán kamionnal hajtott a tömegbe. A tettest a rendőrök lelőtték. A terrortámadásnak, amelyet két nappal később az Iszlám Állam vállalt magára, 86 halálos áldozata volt. 2016. december 19. – NÉMETORSZÁG: Egy 24 éves tunéziai férfi Berlin egyik legforgalmasabb karácsonyi vásárán a tömegbe hajtottés 12 embert halálra gázolt egy kamionnal, amelynek lengyel sofőrjét korábban agyonlőtte, a sebesültek száma 56 volt. A merényletért a felelősséget az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta. A merénylőt december 23-án Milánóban lőtték le.
 8. május 22. – NAGY-BRITANNIA: Az észak-angliai Manchester legnagyobb rendezvényközpontjában, a Manchester Arénábanpokolgépes merénylet történt az amerikai Ariana Grande teltházas koncertje végén. A támadásban 22-en meghaltak és 116-an szenvedtek kórházi ellátást igénylő sérülést. A halálos áldozatok és a sérültek között sok a gyermek és a tizenéves fiatal, valamint egy rendőrnő is életét vesztette. A terrorcselekményt Az Iszlám Állam vállalta magára.

És a legújabb, ami SRI LANKÁN történt: öngyilkos merénylők három keresztény templomban és négy szállodában robbantottak, közel háromszáz halott és ötszáz sebesült maradt utánuk. A merényletet egy radikális iszlám csoport követte el, akik az Iszlám Állam katonái voltak.

Mondhatjuk itt, Magyarországon, hogy a németek, franciák, svédek stb. dolga, hogy hány muzulmán vallású migránst engednek be illegálisan vagy legalizálva, sajnos hosszú távon ez hatással lesz ránk is. A nyitott határok mellett a terrorizmust sem lehet megállítani, és ha továbbra is ilyen keményen ellenállunk a migrációnak, előbb-utóbb meg akarnak fenyíteni minket is. A hatás másik része gazdasági lesz, hiszen a millió számra behozott képzetlen, de roppant szapora muszlim népesség annyira meg fogja terhelni az adott országok költségvetését, hogy komoly adóemelésekre fognak kényszerülni, az pedig recesszióhoz fog vezetni, a gazdaság visszaesése minket is komolyan érinteni fog. További, erőszakos opciókba ne is gondoljunk bele!

Bécsben az első osztályba tavaly beiratkozott gyerekek több, mint fele már muzulmán volt, sok német városban is hasonló a helyzet, Belgiumról, Svédországról nem is beszélve. London polgármestere muszlim, Rotterdamé szintén, és Németországban a CDU-nak (kereszténydemokraták!) megalakult a muszlim szárnya. Lehet, hogy a demográfusok által jósolt 10% nagyon alábecsült szám. Jó lesz, ha a rosszabbik forgatókönyvre készülünk, de mindenesetre addig is mindent meg kell tennünk azért, hogy a migráció megállításával megpróbáljuk megfordítani a trendet.

 

(Bodoni)