Google+
Főoldal / érdi közügyeink / ŐRIZZÜK ÉRTÉKEINKET!

ŐRIZZÜK ÉRTÉKEINKET!

Ahogy elnéztem az ünneplő tömeget a Pincesoron tartott Szüreti Mulatságon, eszembe jutott: ez is sikerült! Pár évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, hogy lelkes érdi emberek életet varázsolnak a valamikor szebb napokat látott Gyormára! Jöttek a lelkes fiatalok és azok a régebb óta fiatalok, akiknek valóban fontos ez a városrész és saját pénzüket, idejüket, energiájukat beletéve felújították a pincéket, visszahozták Érdre a szőlő és a bor kultúráját.

Ehhez kapcsolódóan pedig évente kétszer az Ünnepséget: a Szőlővirág Ünnepet és a Szüreti Mulatságot. Ezek azok a rendezvények amelyre eljönnek az egész városból még Parkváros legtávolabbi részeiből is! A városnak is volt és van feladata. Rendbe kellett tenni a közműveket, így lett kicserélve az ivóvíz, lett csatorna és az utat is sikerült úgy felújítani, hogy megőrizzük a régi római út még bemutatható szakaszait. Meggyőződésem, hogy ezek még csak az első lépések! Az önkormányzat Modern Városok Programjában pénzt biztosított arra is, hogy ez kezdeményezés tovább tudjon fejlődni és a kulturális turizmus is fejlődésnek induljon. Több olyan épület is van, amelyet meg kell újítani vagy meg kell építeni. A Présház olyan létesítmény lesz, amely vonzani fogja majd a vendégeket. De beszélhetünk a Gazdatiszti Házról is, amelyet nem csak felújítani kell, hogy megőrizzük elődeink hagyatékát, hanem meg kell találjuk azt a funkcióját is, amely méltón használja ki a városrész értékeit!

A következő években ezen kívül újabb műemlék jellegű építmények megőrzését is el kell érjük. Oda kell figyeljünk, hogy a város múltja méltó helyet kapjon az érdiek mindennapi életében!

Antunovits Antal

1. választókerület