Google+
Főoldal / Rovatok / Önkormányzati szervezetfejlesztés Érd városában

Önkormányzati szervezetfejlesztés Érd városában

Önkormányzati szervezetfejlesztés Érd városábanÉrd MJV honlapjáról…Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2013. július 29-én a „Szervezetfejlesztés a Közép-magyarországi régióban levő önkormányzatok számára” című ÁROP-3.A.2-2013 kódszámú pályázati kiírásra. A 2013. október 8-án kelt támogató levél alapján a Támogatási szerződés 2013. november 13-án került aláírásra.

Támogatási szerződés

A pályázat a Magyary Programban foglalt célokkal összhangban két célt tűzött ki az önkormányzatok fejlesztése területén:

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény és a járások kialakításáról, valamint egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló 2012. évi XCIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően megváltozik az önkormányzatok feladatköre, amely a polgármesteri hivatalok, az önkormányzatok által felügyelt intézmények szervezeti működésében is változásokat tesz szükségessé – A pályázat egyik célja a szükséges változások felmérésének, megtervezésének, megvalósításának és az eredmények visszacsatolásának támogatása.

Az önkormányzatok költségcsökkentésének, hatékonyságnövelésének módszertani és gyakorlati támogatása annak érdekében, hogy a megváltozott feladat-ellátási rendben és finanszírozási környezetben is ésszerűen és fenntarthatóan szervezett szolgáltatáskínálattal, kötelező és önként vállalt feladatokkal vegyenek részt.

Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósuló „Önkormányzati szervezetfejlesztés Érd városában” című ÁROP-3.A.2-2013-2013-0003 kódszámú projektet a Magyar Állam és az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásként 39.999.451 Ft-tal támogatja, 100%-os támogatási intenzitással.

Forrás: flickr

Érd, 2014.05.14.