Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Néhány mondat a petiségről

Néhány mondat a petiségről

Ez az írás Péterről szól. Péter egyike azon politikusoknak balliberálisoknak, akik a közelgő választás előtt hirtelen előtűntek a semmiből (és hamarosan vissza is térnek majd a nagy büdös semmibe). A manapság divatos fordulattal élve írhatnánk, hogy “ne legyél olyan,mint Péter”, de majd az írás végéhez írva mindenki maga döntse el, szeretne-e olyan lenni, mint ő. 

Péter megérkezett közénk. Hogy eddig hol volt, a rosseb tudja, ám ennél fontosabb, hogy Péter, ahogy azt a balliberálisok szokták, köszönés helyett egyből kiosztott mindenkit, aki nem az ő ízlése szerint létezik. Péter fő erőssége a nyílt levél olyan, általa amúgy nem ismert emberekhez, akik már akkor is sokat tettek az érdi közösségért, amikor Péter még a nagy büdös semmi közepén kuporogva várt, hátha valakinek egyszer szüksége lesz az ő modortalan, pökhendi, kioktató stílusára. Sok esélye nem volt erre, de lám, még a nagy büdös semmi közepén is történhetnek csodák.

Péter nyilván örült annak, hogy végre elhívják a hozzá hasonlók és végre megmutathatja: senki nem tud olyan hegyeset köpni a közös leveses tálba mint ő.  És megmutatta, és tényleg. Peti nagyon büszke volt magára, arra a köpésre, amit a balliberálisok oly régóta vártak. Érezték, lassan minden a helyére kerül végre. Ők, az ő Péterük és a köpés is.

Aztán eljött az idő, amit Péter olyan nagyon nem várt, mert félt, hogy kiderül, de hát a pillanat eljött és neki mondania kellett valami okosat, és persze kiderült. A stílus maradt pökhendi és arrogáns, a mondás viszont nem volt se okos, se igaz. Nem azért, mert Péter éppen rossz formáját futja, nem. Péter ilyen: buta és hazug. És felkészületlen. Azt mondta Péter, ez a cuki Petya a közös asztalnál, aminek a közepére nemrég odaköpött, hogy az elmúlt költségvetési ciklusban korlátlanul állt a város rendelkezésére uniós forrás. És pillogott büszkén, mint az egyszeri tulok az érettségin, aki még nem tudja, hogy bukta van, de már érzi a levegőben, hogy nagy bakot lőtt. Aztán a kérdést, hogy ugyan mennyi uniós forráshoz jutott Érd az említett időszakban,már nem várja meg. Mert Peti nemcsak arrogáns és pökhendi és hazug, de gyáva is. Fut a válasz elől, nehogy utolérje. De a hülyeséget terjeszteni fogja, mert ez Peti erőssége, ezért hívatták. Hogy amíg vissza nem tér a semmibe, ahonnan jött, köpködjön és hülyeségeket beszéljen.

Nem mondhatjuk, hogy Érd ezt érdemli, de ez van. Túléljük őt is, ahogy a többi petikét is az elmúlt évtizedekben.