Google+
Főoldal / Rovatok / Negyedszer is TeSzedd Battán!

Negyedszer is TeSzedd Battán!

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Május 10-én negyedik alkalommal vett részt a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a TeSzedd! környezetvédelmi akcióban. A 2011-ben indult országos szemétszedés idén háromnaposra bővült.

Negyedszer is TeSzedd!

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség programjához az Európai Bizottság is csatlakozott Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) elnevezéssel, amelynek keretében május 10-én 28 európai országban tartottak szemétgyűjtési akciót. A program célcsoportjait elsősorban az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák alkották, de a vállalatokat, cégeket, önkormányzatokat, civil szervezeteket és gyerekes családokat is bevonták a szervezők.

A rendezvény célja az önkéntesség népszerűsítése mellett, hogy az emberek szűkebb és tágabb környezete megtisztuljon az eldobált szeméttől, másrészt, hogy minél többen figyeljenek oda a környezetükre.

A Hulladékkommandóhoz a városlakókon kívül az 1. Számú Általános Iskola diákjai is csatlakoztak. A kiserdőt vették célba. A találkozási ponton az eligazítás és munkavédelmi oktatás után a TESCO Áruház szendvicsekkel, ivóvízzel és csokoládéval kedveskedett a kis önkénteseknek.

Negyedszer is TeSzedd!2A kommandó szervezésében megtisztult a Régészeti Park feletti természetvédelmi terület egy része. Idén az érdi oldal takarítását a helyi környezetvédelmi szervezet és a helyi lakosok végezték.

A százhalombattai gyűjtés során a résztvevők 24 TeSzedd egyen zsákot raktak tele, és mintegy 3,5 köbméter nem zsákolható egyéb hulladékot – vödröket, elektronikai, jármű- és gumihulladékot – gyűjtöttek össze.

“Évről évre egyre többen csatlakoznak a megmozdulásainkhoz, hála a jó közösségi szellemnek és a hatékony szervezésnek – mondta Tápai Mónika, a Hulladékkommandó elnöke. Köszönet minden résztvevőnek és külön köszönet a támogatóknak!”

A kommandó szervezésében vettek részt a szemétgyűjtésben a baracskai büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjait az ercsi Duna-parton. A munkát Horeczky Tibor BVOP őrnagy és Bali Imre rendőr törzszászlós felügyelte. Az elítéltek 25 zsákot töltöttek meg hulladékkal.

Forrás: hirtukor.hu

Érd, 2014.05.13.