Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / NAGYOBB MEGBECSÜLÉS AZ ISKOLAIGAZGATÓKNAK ÉRDEN IS

NAGYOBB MEGBECSÜLÉS AZ ISKOLAIGAZGATÓKNAK ÉRDEN IS

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását, amelynek egyik célja az iskolaigazgatók nagyobb anyagi megbecsülése, hogy vonzóbbá váljon az intézményvezetői pálya – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A közleményben azt írták, ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, felhatalmazást kap a kormány, hogy az intézményvezetőknek további pótlékot és ösztönzési kereset-kiegészítést állapítson meg.
Közölték, a módosítások másik célja a gyermekek, tanulók előmenetelének támogatása.
A javaslat hatályon kívül helyezi az önálló tankönyvtörvényt, a tankönyvellátás legfontosabb szabályait pedig a nemzeti köznevelésről szóló törvénybe helyezi, ezzel biztosítva az ingyenes tankönyvellátást; az ugyanis a kormány döntése alapján 2020. szeptember 1-jétől az alap- és középfokú oktatás valamennyi évfolyamára kiterjed.
A törvényjavaslat megerősíti a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekekre, tanulókra vonatkozó jogi és szakmai garanciákat és biztosítja a tanulók egyéni képességeikhez igazodó fejlődését. Továbbá módosítja a 2015-től bevezetett, 3 éves kortól kötelező óvodába járás nyomon követését, és egyértelműbbé teszi az óvoda-iskola átmenet feltételrendszerét – ismertették.

(Forrás: MTI; erdmost.hu)