Google+
Főoldal / Rovatok / Nagy csapatokat utasítottak maguk mögé a battai vízilabdázók

Nagy csapatokat utasítottak maguk mögé a battai vízilabdázók

A Százhalombattai Hírtükör Online hírei… Sikeresen zárta a 2013/2014-es bajnoki évadot a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület. Több korosztály csapata a felsőházban végezte a szezont, a válogatott szintű játékosok a góllövőlisták élén szerepelnek. Az utolsó, már csak levezető edzés előtt Kardos István és Kopányi László edzők értékelték az eredményeket.

Nagy csapatokat utasítottak maguk mögé a battai vízilabdázók

Születésnaposokat köszöntő versek, vidám “életképeket” bemutató fotók a csapat honlapján, a fotózáshoz profikat megszégyenítő gyorsasággal összeálló játékosok a medencében, és az eredményekről szerényen, de nagyon büszkén nyilatkozó edzők az mutatják, hogy Százhalombattán jó vízilabdázónak lenni, jó ehhez a közösséghez tartozni.

“Valóban nagyon összetartó, szorgalmas, egymást buzdító fiatal sportolókból áll ez a közösség.” – mondta Kopányi László, edző. A sportegyesület alapítása óta eltelt hat év kemény munkája beérett, az Országos és Budapest Bajnokságban szereplő hat csapatunk előkelő helyeken végzett a tabellákon (Leány Serdülő Országos Bajnokság az idősebbek között 7. hely, 2000-es fiú csapat az ország legerősebb bajnokságában 6. hely). Legnagyobb ellenfele lettünk a fővárosi csapatoknak, teljes játékosállományukat mozgósítják, ha Battára jönnek, mert tartanak tőlünk. Mindenki minket akar megverni! Olimpiai bajnokokból lett edzők, szakvezetők (dr. Faragó Tamás, dr. Szívós István) gratulálnak tanítványainknak kiváló teljesítményükhöz mérkőzéseink után.

Kardos István a kimagasló egyéni teljesítményekre is nagyon büszke: “Közel hetven sportolóval dolgozunk, közülük tizenhárman kaptak meghívást a válogatottban való szereplésre (Gábor Lőrinc, Magyar Bence, Szalai Bálint, Gercsó Zsombor, Telek Dorottya, Békes Klaudia, Bihácsi Bence, Grieszbacher Márk, Telek Marcell, Sajben Nikolett, Sajben Viktória, Szőts Rebeka, Fazekas Anna).
Sajben Nikolett száz gólig meg sem állt, ezzel gólkirályi címet szerzett. Gábor Lőrinc korosztályának legjobb játékosa lett, 150 góllal lett gólkirály, Telek Dorottya pedig az egy évvel idősebb korosztályban a válogatott felmérésen hatodik helyezést ért el. Keresik a battai pólósokat, többen sikeresen játszanak kettős igazolással más csapatoknál is.

Nagy csapatokat utasítottak maguk mögé a battai vízilabdázók2

“A sikerekhez vezető út azonban nem egyszerű” – vette át a szót Kopányi László. Ezek a gyerekek nagyon keményen dolgoznak napi kettő, heti hat-hét edzésen és meccsen. Célokat tűznek ki maguk elé, és azokat igyekeznek meg is valósítani. Mi pedig legjobb tudásunk szerint végezzük szakmai képzésüket, csapatszellemük alakítását, mindig a sportolóink érdekeit szem előtt tartva. Európai szintű játékosokat szeretnénk nevelni, de az is elképzelhető, hogy olimpiai bajnok százhalombattai vízilabdázónak örülhetünk néhány év múlva!

Miért válasszák éppen ezt a sportágat a gyerekek? A Hírtükör kérdésére az edző elmondta, hogy talán nincs még egy olyan sportág, ami ilyen magas színvonalon fejlesztené a fiatalok fizikai állapotát, kondícióját, mint a vízilabda. Fontos szempont az is, hogy az intelligencia ehhez a csapatsportághoz elengedhetetlen. Ezt a képességet folyamatosan fejlesztik, mert a civil életben is nagyon hasznos. A “pólós gondolkodással” bíró tanítványok könnyebben, kreatívabban küzdik le az akadályokat.

Kopányi edző szerint a vízilabdázók jókedvű, mindig mosolygó emberek. Kellemes környezetben (strand, uszoda), a parton őket figyelő szurkolók motiváló támogatásával, napi munkájukat folyamatosan szurkolóikkal kommunikálva végzik. Nem utolsó sorban, a fejekben is mindig rendnek kell lennie! Egy pólósnak extrém közegben, jó stratégiával, pillanatok alatt kell döntéseket hoznia. Az elsajátított taktikusság, kombinációs készség pedig a tanulásban is meghozza gyümölcsét. Nem véletlen, hogy ez a sportág számos orvost, jogászt, gazdasági szakembert nevelt és nevel ki.

Jövő évi terveik vázolása előtt a két szakvezető megköszönte Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének eddigi támogatását. Bíznak abban, hogy tevőleges segítségükkel a jövőben is hozzájárulnak az ezt a sportágat választó fiatalok eredményes szerepléséhez. “Edzünk, meccseket játszunk, új célokat tűzünk ki a következő szezonra! Július végén találkozunk ismét a strandon, és reményeink szerint onnan folytatjuk a munkát, ahol most abbahagytuk. Várjuk azokat a 2003-as születésű, úszni tudó gyerekeket, akik csatlakozni szeretnének hozzánk!”

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.06.24.