Google+
Főoldal / Lejárt program / Mézes Napok Battán – 2013.11.15-16.

Mézes Napok Battán – 2013.11.15-16.

mézes napokA Százhalombattai Hírtükör hírei… Tizenkettedik alkalommal is tartogat meglepetéseket a Mézes Napok november 15-16-án a százhalombattai Barátság Kulturális Központban. Szombaton 16 órától a BonBon Árnyékszínház igazán különleges előadás keretében eleveníti meg a Koldus és királyfi történetet.

A pénteken reggel 9 órától kezdődő rendezvényen bemutatkoznak a város és a környék méhészei, megismerhetjük a szakma eszközeit és végigkóstolhatjuk különleges mézeiket. A vásáron nem csak mézeskalácsot vásárolhatunk, de különböző kézműves és dísztárgyakat, mézes kellékeket. Szombaton az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékeket, könyveket is beszerezhetünk, előadásokat hallgathatunk és részt vehetünk szűrővizsgálatokon is. Cukrászmester segítségével megtudhatjuk a finom mézeskalács titkát, kóstolhatunk gyógynövényekből készült lekvárt, fák terményeiből állíthatunk össze díszeket.

Kiállításokon szemlélődhetünk, ahol egyrészt Kakuk Pál, népi iparművész munkáival, másrészt a “Mit adnak a fák?” című képzőművészeti pályázatra érkezett művekkel találkozhatunk. A pályázat eredményhirdetésére szombaton 10 órától, a megnyitó keretében kerül sor.

Az aktív programok között szombat délután jól fog esni beülni a gyerekek és felnőttek számára egyaránt különleges meseelőadásra. A BonBon Árnyékszínház olyan technikával dolgozik, amilyennel korábban nemigen találkozhatott a magyar közönség. A színészek speciális maszk segítségével vetített háttér előtt mozognak, így bábjáték, vetítés és színészet kölcsönösen kiegészítik egymást. Ennek köszönhetően az előadás egyszerre bír a színház- és a filmművészet kifejezőeszközeivel. Mindezt egyedi hangulatú zene fűzi egységbe. A látványvilág közel áll a gyerekek vizuális kultúrájához, és a felnőtteknek is soha nem látott színházi élményt jelent. A produkciót a Gyermekszínházi Szemle 2013-ban beválogatta a megtekintésre ajánlott előadások közé.

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2013.11.07.