Google+
Főoldal / Rovatok / Menetrendi egyeztetés 2014

Menetrendi egyeztetés 2014

A Tárnokhír Online hírei… „Reggel és délután, amikor az iskolába, illetve iskolából jönnek a gyerekek, nem lehet fölférni a tárnoki buszra. Ekkor ugyanis az esetek szinte 100 százalékában kisméretű buszokat indít a szolgáltató, míg mondjuk hétvégén a 3-4 utas a csuklós buszon akár kergetőzhet is. Kérem a szolgáltatót, hogy a várható és általuk is bizonyára ismert utasszám alapján vezényeljék az egyes járműveket!” Mindezt Hegedűs Márta képviselő mondta az idei menetrendi egyeztetésen.

Menetrendi egyeztetés 2014

Ezen a megbeszélésen a járás valamennyi települése, illetve a MÁV, a Volán, a BKK és a menetrendi tervezést összehangoló Közlekedéstudományi Intézet munkatársai vesznek részt. Az egyeztetésen kiderült, hogy nyárra a Balaton felé – különösen hétvégén – több mentesítő járatot is indít majd a vasúttársaság. Emellett Tárnokot érintő menetrendi változás lesz, hogy a 4-es metró belépésével az idáig közlekedő szerelvények a jövőben a Déli Pályaudvar helyett Kőbánya-Kispest felé közlekednek majd, Szeged felé megkönnyítve az utazást.

Jó hír lehet, hogy az év második felében várhatóan lecserélik a régi szerelvényeket, és minden úgynevezett elővárosi vonat Flirt-szerelvény lesz.

Az egyeztetésen Tárnokot Hegedűs Márta és a polgármester képviselte. Szolnoki Gábor a képviselő asszony említett panasza mellett kritikaként elmondta azt is, hogy azért a vonatokhoz a buszcsatlakozás még mindig hektikus, pedig ma már állandó a vasúti menetrend. Emellett a polgármester Sóskút és Pusztazámor nevében is kérte, amit az önkormányzatok már tavaly is jeleztek, hogy szerencsés lenne, ha a MÁV menetrendhez igazodva legalább a reggel-este a munkábajárók utazása idején Pusztazámorról, illetve Sóskútról busszal el lehetne érni a tárnoki vasútállomást.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.05.16.