Gőzerővel zajlik az építkezés az érdi Tárnoki úton: a Kolozsvári utca és Szent István úti szakaszon mintegy 1,2 kilométeren kiépítik a vízelvezető rendszert, leaszfaltozzák az utat, és ahol szükséges, a hatvanéves, elavult gázvezetéket is kiváltják – ez utóbbit nem a város, hanem a szükséges egyeztetéseket követően a gázszolgáltató végzi. Mind a vízelvezető rendszer, mind az új gázvezeték fektetése megkezdődött, és – mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta – várhatóan az ősszel be is fejeződnek a munkálatok.

A polgármester hangsúlyozta: a Modern Városok Program olyan fázisba jutott Érden, hogy az egy-másfél év tervezési munkálatok után már a kivitelezés is megkezdődhetett. A városban idén mintegy 16 milliárd forint áll rendelkezésre infrastruktúra-fejlesztésre, azaz vízelvezetés és gyűjtőutak megépítésére. A vízelvezetési munkálatok már megkezdődtek. Előbbiek esetében pedig tíz csomópont megépítésére írtak ki közbeszerzési pályázatot, és amint ezek lefutnak, megkezdődhet ezek építése is.

Két állami kezelésű úton is átépítések várhatók: az egyik a Törökbálinti út (amely nemcsak megújul majd, hanem egy körforgalommal is bővül), a másik pedig a Zámori út, amelynek két kereszteződését alakítják majd át. A napokban ezekkel kapcsolatban megkötötték a konzorciumi szerződést, és 2019-re ezek a munkálatok is elkészülhetnek – tette hozzá a polgármester, hangsúlyozva: reményei szerint a lakóutakra is sor kerülhet három éven belül, ám ezek megépítéséhez nem 16 milliárd forintra, hanem kétszerannyi pénzre van szükség.