Google+
Főoldal / Rovatok / Megnyitott a Holnemvolt Park az egykori vidámpark területén

Megnyitott a Holnemvolt Park az egykori vidámpark területén

A Tárnokhír Online hírei… Megnyitott és kedden délutántól már látogatókat is fogad a Holnemvolt Park az egykori budapesti vidámpark területén. Az új családi élményparkban állatok, műemléki játékok és szórakoztató programok várják a látogatókat.

“A régi vidámpark örökségének máig fennmaradt elemeit, így annak hangulatát is sikerült részlegesen megőrizni és integrálni az új családi és szórakoztatóparkba” – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere a helyszín keddi megnyitóján.
Felidézte, hogy a területet idén februárban vette át a Fővárosi Állat- és Növénykert, és bár azt nem lehetett ilyen rövid idő alatt az állatkert színvonalához hasonló állapotba hozni, számos munkálat és fejlesztés elkészült: kialakították a karámokat, beköltöztették az állatokat, valamint elvégezték az örökölt játékok működtetéséhez szükséges karbantartó munkákat is. „

Megnyitott a Holnemvolt Park az egykori vidámpark területén

A Holnemvolt Park a Fővárosi Állat- és Növénykert új családi szabadidőparkja, amely 2014. április 29-én nyitotta meg kapuit. A különféle egzotikus és hazai emlős- és madárfajok (pl. szurikáta, vaddisznó, dámvad, strucc, emu, flamingó) mellett nagyrészt itt láthatók az Állatkert őshonos és egzotikus háziállatai (hucul ló, shire ló, haflingi ló, törpeló, kétpúpú teve, láma, alpaka, magyar tarka marha, Jersey marha, törpezebu, törpekecskék, kameruni juh, gyimesi racka, négyszarvú juh, tengerimalac), illetve itt működnek a különféle állatsimogatók is.

A különféle állatok bemutatása mellett ezen a területen szórakoztató játéküzemek is várják a látogatókat. Ezek egy részét („százéves” körhinta, barlangvasút, hullámvasút, mesecsónak, elvarázsolt kastély, tréfás dzsungelvasút) az 1909 és 1950 között a terület nyugati végében működő vurstli, a Hungária körút felőli oldalon 1910 és 1950 között üzemelt Angolpark, illetve az 1950-től 2013-ig létezett Vidámpark örökségeként vettük át. Vannak azonban olyan játéküzemek is, amelyek telepítésére már a terület átvétele után került sor. Ilyen a kalandpálya, Marica bábszínháza, a két kis körhinta, a láncos körhinta, a kisvasút és a lábhajtány is.

Forrás: www.tarnokhir.hu

Érd, 2014.04.29.