Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Megbukott Kunhalmi, az MSZP oktatáspolitikusa

Megbukott Kunhalmi, az MSZP oktatáspolitikusa

Elégtelenre vizsgázott ma magyar helyesírásból az MSZP oktatáspolitikusa, s vele a munkáját segítő stáb valamennyi tagja.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője és Bangóné Borbély Ildikó papírlapokkal jelentek meg egy mai bizottsági ülésen, melyeken ez a felirat állt.

Képviselőkbe folytani a szót illendő?

Az ÉrdiOldal több olvasója is felhívta erre a hírre a figyelmünket, sokan hozzátéve azért, hogy szerintük ez fake news, azaz hamis hír, ilyen nem létezik.

Nos, létezik.

A szocialista párt oktatáspolitikusa – képviselőtársával, Bangónéval együtt – szemrebbenés nélkül láttamozta a valamelyik beosztottja által ly-nal leírt folytani (helyesen: fojtani) szót, s ezzel nem először tette magát nevetségessé. Mint emlékezetes, ő volt az, akinek kedvenc szerepjátéka az éji bogár: nekirohan egy csukott ajtónak, nagyot koppan akkor, azután elhallgat…

Még az MSZP szimpatizánsai is eléggé kiakadtak ezen az égbekiáltó helyesírási hibán, a közösségi oldalak bejegyzéseiben válogatott minősítésekkel illetve az oktatáspolitikust. A legenyhébb megjegyzés így szólt: “és ezek akarják leváltani a kormányt?”…