Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / Megalázó vereség a Fradi ellen

Megalázó vereség a Fradi ellen

Gyalázat! – ezzel kommentálta T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere az ÉRD FTC-Rail Cargo Hungaria elleni mérkőzésen elszenvedett súlyos vereségét (32–15).

Rosszul kezdett, s az első góljára egészen a kilencedik percig kellett várnia Szabó Edina együttesének az FTC elleni rangadón, ám a zöld-fehérek kapujában remeklő Bíró Blankának és a gyors támadásbefejezéseknek köszönhetően ekkor már ötször is eredményesek voltak a hazaiak.

A folytatásban ugyan valamelyest zárkózott az ÉRD, ám ez is kevésnek bizonyult, a hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, a szünetre pedig 15–7-es előnnyel vonulhattak.

A fordulás után nem sokkal Tóth Gabriella megkapta harmadik kétperces kiállítását, így a Klivinyi Kinga mellett sérülés miatt Andjela Bulatovicsot is nélkülöző vendégek klasszikus irányító nélkül maradtak. A játék képe nem változott, ugyan egy furcsa felállásban folytatták az érdiek, akiknél a 17 éves Moncz Nikolett megszerezte első gólját az NB I-ben, de már ekkor 20–9 volt az állás.

A folytatásban pedig tovább növelte előnyét a házigazda, amely kiütéses, 17 gólos győzelmet aratott, ezzel őrzi hibátlan mérlegét.

A 32–15-ös FTC-győzelem után T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere közösségi oldalán úgy fogalmazott: Gyalázat!

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD 32–15 (15–7)