Google+
Főoldal / Rovatok / Hasznos / LEROMBOLNÁK AZ ÉRDLIGETI JÁTSZÓTERET IS?

LEROMBOLNÁK AZ ÉRDLIGETI JÁTSZÓTERET IS?

Ezekben a percekben is tart az a lakossági fórumnak nevezett ellenzéki összejövetel, amelynek helyszíne a Fürdő utcai játszótér szomszédságában álló ingatlan. A jelek szerint kibújt a szög a zsákból. Amit hónapok óta csak sejteni lehetett, immár egyre bizonyosabb: az érdligeti játszótér került az ellenzéki szivárványkoalíció célkeresztjébe.

Ez a játszótér a fiatal érdi családosok egyik legkedveltebb helye. Az önkormányzat komoly anyagi ráfordítással újította fel és alakította át kellemes parkká 2009-ben. Sajnos egy ingatlanspekuláció útjában van ez a családi találkahely, ugyanis a szomszédságában található egy nagyobb, összefüggő ingatlan, amelyet a tulajdonosa régóta át szeretné minősíteni beépíthető területté. Igen, jól sejtik: ez az az ingatlan, ahol jelenleg is zajlik az ellenzéki fórum. És hogy hab is legyen ezen a romlott ízű tortán: ennek az ingatlannak a tulajdonosa áll egy helyi, az ő céljainak alárendelt álhírgyár mögött is.

Lehet, hogy véletlen, mindenesetre tény, hogy az egyik ellenzéki hangadó, egy építészmérnök, bizonyos Varga Illés Levente hónapokkal ezelőtt úgy érvelt a blogjában, hogy az Elvira major helyett az Érdligeti játszótér és a kemping helyére kellene irodaházakat építeni. Így fogalmazott: “Többen dolgoznak és dolgoznának irodai munkában, jó közlekedés mellett, településközponti helyeken. És ebből is rengeteg területünk van. Az ilyen területek jellemzően szintén alulhasznosítottak: funkcióváltásért és intenzívebb beépítésért kiáltanak. Nem baj, ha egy megyei jogú város településközponti területei városias arcot kapnak, s nem egy falu képét festik.” – És helyszínként megjelölte az érdligeti parkot is, ami az érdligeti alközpont frekventált része.

Mi a jelentősége tehát annak, hogy éppen ezen a helyen beszélnek arról, hogy hogyan lehet megakadályozni egy, az érdiek számára életbevágóan fontos beruházást megakasztani? Az, hogy végre zöld utat kaphassanak egy újabb ingatlanspekulációra?