Google+
Főoldal / Lejárt program / Kultúra és piac – 2013.12.15.

Kultúra és piac – 2013.12.15.

Kultúra és piacA Százhalombattai Hírtükör hírei… Hangulatos kezdeményezésnek ad otthont a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban, ahol minden hónap harmadik vasárnapján vásártérré változik az udvar, megtelik finom házi termékekkel és terményekkel, kézműves portékákkal és programokkal.
“Kerestük a lehetőséget, hova mehetnénk árulni az alapítvány műhelyei által készített kézműves termékeinket – magyarázza az ötlet születését Cseh Kornélné, a Sérültekért Alapítvány elnöke. Ekkor fogalmazódott meg az elképzelés, hogy miért mi mennénk? Jöjjenek inkább hozzánk a vásározók és a vásárlók!”
A KultúrPiacot októberben indították, és már novemberben közel háromszor annyian keresték fel – árusok és látogatók egyaránt –, mint az első alkalommal. Füstölt finomságok – sajtok és húsáru – illata járta be a kertet, színes őszi terményeket, házi lekvárokat, savanyúságokat kínáltak az őstermelők. A kézműves szépségek már a karácsony közeledtét jelezték. Természetesen kipakolták szövött, fonott, festett, fűzött portékáikat a Sérültekért Alapítvány műhelyei is. A kultúra nem csak termékekben, de a hangulatban és a kísérő programokban is megjelenik. Az egészséges életmód jegyében a szervezők igyekeznek olyan szolgáltatásokat is kínálni, amik jobb – testi és lelki – közérzetet biztosítanak. Ehhez járulnak hozzá a különböző színpadi produkciók, előadások és kiállítások is.
Kultúra és piac 2Az árusokat Hegedűs Krisztina, az alapítvány munkatársa koordinálja. Törekszik rá, hogy különböző kínálattal érkezzenek és valóban őstermelők jelenjenek meg terményeikkel. Figyel arra is, hogyan viszonyulnak a vevőkhöz, mert fontosnak tartja, hogy a KultúrPiac megőrizze otthonos, meghitt hangulatát. Emellett a kereskedőket elsősorban önszerveződésre buzdítják a házigazdák, nem üzleti, sokkal inkább partneri viszonyt szorgalmaznak köztük. Ennek eredménye, hogy ők is szerveznek olyan kereskedőket, akik gazdagítják a választékot. A decemberi piacon találkozhatunk majd kézműves csokoládéval, mézeskaláccsal is. “A városban sokan alkotnak különböző technikákkal, nagyon szép dolgok születnek – fűzte hozzá az alapítványi titkár. Szeretnénk nekik is lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra.”
A portékák mellett változatos műfajú előadások és kiállítások teszik teljessé a családi kikapcsolódást és a feltöltődést. Decemberben a Bodza Színház és vendégeik zenés-irodalmi csokorral lépnek színre a karácsony, a lecsendesedés jegyében.
A KultúrPiac a téli hónapokban 9 és 13 óra között várja a látogatókat a Gátőrházban (Szellő u. 44.), legközelebb december 15-én.
Forrás: www.hirtukor.hu
Érd, 2013.11.26.
kultúr piac