Google+
Főoldal / Kiemelt hírek / KÖZÖSEN ÜNNEPEL ÉRD (az ellenzék megint bojkottál)

KÖZÖSEN ÜNNEPEL ÉRD (az ellenzék megint bojkottál)

A márciusi ifjakra és az 1848-as forradalomra emlékezik a város pénteken, március 15-én. Az ünnepi beszédet ezúttal is az érdi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere mondja majd a városi díjak átadása előtt, a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az ellenzék tagjai sem a várost, sem az érdi diákokat nem tisztelik meg azzal, hogy részt vegyenek a közös ünnepségen, ehelyett demonstrációt szerveznek.

Már március 14-én este kezdetét veszi az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékező ünnep: a hagyományoknak megfelelően 18 órakor fáklyás felvonulás indul az Érdligeti Általános Iskolából a Tállya utcai 1848-as emlékműhöz. Másnap reggel 9 órakor itt helyezik el koszorúikat az emlékezők, a város, az önkormányzat, a politikai és civil szervezetek képviselői, mindazok, akik számára fontos a közös emlékezés, fontos a magyarság egyik legnagyobb ünnepe.

A koszorúzást követően a Szepes Gyula Művelődési Központban folytatódik az ünnepség. 10 órakor T. Mészáros András polgármester köszöntője után Lázár Evelin, Érd megválasztott diákpolgármestere mond ünnepi beszédet. Ez is hagyománynak számít immár Érden, hiszen 2016 óta a diákpolgármester gondolataival emlékezik Érd a márciusi ifjakra.

Az ünnepség díszvendége ebben az évben Spányi Antal megyés püspök lesz.

A beszéd és a testvérvárosok köszöntői után kerül sor a városi díjak: a díszpolgári cím, az Érd Városáért kitüntetés, az Érdi Tudományos Díj és az Érd Városáért külkapcsolati tagozata kitüntetés átadására.

Az ünnepséget fellép a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara, az Érdi  Harmónia Vegyeskar Férfikara és a Csepel Táncegyüttes.

A megemlékezés ünnepi állófogadással ér véget.

Az ünnepség mindenki számára nyilvános!

*

Az érdi ellenzék idén is bojkottálja a városi ünnepséget, helyette külön demonstrációt szervez, amelyen eddig 23-an jelezték biztosra a részvételüket (közülük legalább tízen a szervezőkhöz tartoznak). Ami különösen annak fényében érdekes, hogy a közösségi oldalakon legalább egy hete jelentős anyagi ráfordítással hirdetik a tiltakozó megmozdulást.

*