Google+
Főoldal / érdi közügyeink / KÖVETKEZZENEK A BIZTONSÁGOS CSOMÓPONTOK!

KÖVETKEZZENEK A BIZTONSÁGOS CSOMÓPONTOK!

Az elmúlt öt évben teljesen megújult a főútvonal a Diósdi úttól a Törökbálinti útig. Felújítottuk a Diósdi utcától kezdődően a Csaba utcát, az Ürmös utcát, a Diófa utcát, a Cseresznyefa utcát, az Eperfa utcát, az Alsóerdősor utcát. Ez hatalmas munka volt, hisz itt zajlik Érd forgalmának legalább egynegyede, és autóbusz járatok is vannak!

Hátra van még a Tárnoki út felújítása, és akkor teljesen megújult gyűjtőutakon tudunk közlekedni akár Észak – Déli, akár Kelet – Nyugati irányba akarunk menni.

A város következő nagy beruházási programja a lakóutcák megépítése kell legyen. De ezzel párhuzamosan biztonságossá kell tenni a fő közlekedés csomópontokat is!

Az egyik ilyen csomópont a Diósdi út és a Csaba utca találkozása. Itt nagy ívben fordulnak az autók, és néha elég beláthatatlan, főleg ha nagyobb sebességgel érkezik az autós. Erre a város készített egy tervet, ami engedéllyel is rendelkezik. Sőt egy pályázaton elnyerte a pénzt is a megépítésre! Úgy tudom, hogy még az idén elkezdhetik az átépítést!

A másik ilyen csomópont már bonyolultabb, és nem csak közlekedés szempontjából. Ez a Csaba utca és Tárnoki út, valamint az Ürmös utca találkozása, amely közlekedési szempontból akár két csomópont is lehet.

Az elmúlt években tapasztalhattuk, hogy szinte az összes közmű ki lett cserélve: gáz, ivóvíz, csapadékvíz, szennyvízcsatorna, stb. Szó se róla, okozott is kellemetlenséget.

De most, hogy ezen már túl vagyunk, biztonságosabbá kellene tenni a közlekedést itt is. Erre kezdeményeztem egy engedélyes terv készítését, amely megvalósítása esetén megoldaná  az itteni közlekedési helyzetet.

Bízom benne, hogy a környék fejlődése nem áll le, és tovább épül és szépül  Érd!

Demjén Attila

8. választókerület