Google+
Főoldal / Rovatok / Kávészünet / Koronás közgazdász a szomszédból – Miss Hungary

Koronás közgazdász a szomszédból – Miss Hungary

Koronás közgazdász

Képeket Berecz Brigittáról a cikk alján csatolt linken találtok!

A Százhalombattai Hírtükör hírei… Számos büszkeség dagaszthatja a százhalombattaiak keblét, de hogy a szépségkirálynőt is mi adjuk az országnak?! 2013. december 7-én Berecz Brigitta fejére került a korona a 23. alkalommal megrendezett Miss Hungary versenyen.

– Hogyan indultál neki a megmérettetésnek?

– Először 2009-ben a nevelőapukám nevezett be. Nekem sohasem fordult meg a fejemben, hogy szépségversenyre jelentkezzek. Először kételkedtem és borzasztóan féltem. Szerencsére a családom végig támogatott és végül hatalmas élménnyel gazdagodtam.

– Első alkalommal döntőbe kerültél, de még dobogóra nem. Aztán négy évvel később ismét belevágtál.

– Most már tudtam, mit szeretnék elérni és hogy ehhez mit kell tennem. Rengeteg gyengeségem volt négy évvel ezelőtt, többek között, hogy nem sportoltam rendszeresen, nem étkeztem tudatosan és a viselkedésem is inkább szeleburdi volt, mint királynőhöz méltó. Elkezdtem diétázni, személyi edzővel készültem, táplálék-kiegészítőket szedtem, gyökeresen megváltoztattam az öltözködésem és a viselkedésem. Mindebben segített a párom, és az egyetemi tanulmányaim is nagy szerepet játszottak. Azt hiszem, felnőttem…

– Nagyon sokféle szépségversenyt rendeznek mostanában. Hogyan választottál?

– Csak egy-kettő rendelkezik nagyobb, kiemelkedőbb múlttal. Ilyen például a Miss Hungary, a legrégebbi szépségverseny. Számos gyönyörű, mai napig híres nő fejére került már ez a korona. Amikor édesanyám mondta, hogy Százhalombattán rendezik az Alpok-Adria pest megyei fordulóját, szóba is került, hogy induljak, de sajnos még egy verseny nem fért az időmbe. Hihetetlenül maximalista vagyok és éreztem, hogy vagy a Miss Hungary vagy az államvizsgám kárára menne, ha még egy dologra kellene koncentrálnom.

Koronás közgazdász 2– Mi egy szépségverseny menete?

– A jelentkezéshez interneten kitöltött regisztrációs lapot, néhány fotót és a nevezési díjat kell elküldeni a versenyigazgatónak. Első lépésként előzsűrizésen mutatkoznak be a versenyzők. Ezt elődöntő követi, ahol kiválasztják a döntősöket. Ezután jön az ötnapos fotótábor, ahol elkészítik a Miss Hungary katalógusának anyagát, fotósok, fodrászok és sminkesek közreműködésével. Majd a döntő következik, ahol megválasztják a Miss Hungary-t és a Miss Tini Hungary-t, ugyanis ebben a két kategóriában lehet indulni.

– Mennyien jelentkeznek általában a versenyre?

– Pontosan nem tudom, de biztos, hogy több százan. Az elődöntőre már csak körülbelül ötvenen-hatvanan, a döntőre pedig 25-35-en maradnak. Manapság a szépségversenyek nem csak a külsőségekről szólnak. A szépség, a testalkat, a sportosság elsődleges szempontok, ám emellett ma már pont ugyanilyen fontos a nőiesség, a kiegyensúlyozott megjelenés és az intelligencia. Ezért is fontos a fotótábor, ahol a zsűritagok megismerhetik a versenyzők személyiségét. Ugyanitt mindig rendeznek egy “háziversenyt” is, ami általában prognosztizálja, ki lesz a szépségkirálynő. Az idén holtverseny alakult ki az első udvarhölgy, azaz a második helyezett és köztem. Reméltem, hogy a döntőn is hasonlóan sikeres leszek. Az, hogy a döntőn is egy szavazat különbség volt közöttünk, mutatja, hogy milyen erős volt a verseny.

– Hogyan változik most az életed?

– A verseny utáni néhány nap nagyon pörgős volt: interjúk, telefonok, gratulációk… Természetesen ez mind nagyon jól esett, de nehezített pályán mozogtam, hiszen néhány nap múlva államvizsgáztam, amin ma már sikeresen túl vagyok. Ha minden igaz, ősszel megyek egy világversenyre, ahol Magyarországot fogom képviselni, de még nincs pontos információm, hogy hova.

– A Szent István Egyetemen végeztél, a Corvinuson folytatod a tanulmányaidat, közgazdásznak készülsz. Nincs terved a médiában, mint oly sok elődödnek?

– A média világa nem igazán érdekel. Nem tudnám magam elképzelni sem a tévében, sem a rádióban. Pont ez volt az egyik oka, hogy nem A Királynő című tévéműsorba jelentkeztem. Sokkal izgalmasabbnak találom, hogy a tanulmányaimat kamatoztassam. A jövőben szeretnék egy kis- vagy középvállalkozásnál elhelyezkedni. Szimpatikus az ilyen típusú munkahelyeken a családias légkör és az, hogy mindenki szívvel-lélekkel a cégért dolgozik.

– Egy ideje már nem Battán élsz, de azért még battai vagy?

– Már több, mint négy éve Budaörsön élek a párommal, de ennek ellenére rendkívül büszke vagyok, hogy Százhalombattán nőttem fel és hogy ez minden velem kapcsolatban megjelenő cikkben említésre kerül.

– Kinek javasolnád, hogy belevágjon egy ilyen kalandba?

– Minden lánynak, aki akár apró késztetést is érez arra, hogy kipróbálja magát egy szépségversenyen. Amellett, hogy hatalmas elismerést szerezhet magának, rengeteg új dolgot is átélhet. Új barátokkal gazdagodhat és komoly kapcsolatokat is kiépíthet, amik meghatározók lehetnek a jövője szempontjából. Ezek mellett azonban figyelembe kell venni a siker árny oldalát is. Az embert rengetegen támogatják, de fel kell készülni a negatív kritikákra is. Én megtanultam, hogy nem lehet és nem is szabad mindenkinek megfelelni. Megpróbálok mindig önmagam maradni, hiszen sokan hittek bennem és szeretnék méltó lenni a támogatóim bizalmára.

További képeket Berecz Brigittáról a galériában ITT találtok!

Forrás: www.hirtukor.hu

Érd, 2014.01.08.